Ceroz bo saniral Jože Velikonja

Trboveljska SDS zahteva sklic izredne seje.
Fotografija: POZITIVNA SLOVENIJA JOZE VELIKONJA V ARHIV Foto
Odpri galerijo
POZITIVNA SLOVENIJA JOZE VELIKONJA V ARHIV Foto

Hrastnik – Jože Velikonja je novi direktor zasavskega Ceroza, Enes Raković bo njegov tehnični direktor. Na današnji skupščini se je Hrastničanom posrečil veliki met: novo vodstvo je dobilo dveletni mandat.

Kljub dosedanjemu nasprotovanju drugih štirih občin, ustanoviteljic Ceroza – Trbovelj, Zagorja, Litije in sprva tudi Radeč -, so na mesto javnega podjetja, ki se utaplja v milijonskih izgubah in ga bo treba nujno sanirati, Hrastničani ustoličili Velikonjo. Ta je bil dolgo časa član skupščine Ceroza in predsednik krajevne skupnosti Marno, ki ima največje težave zaradi Ceroza – obenem pa je to bila doslej najbogatejša krajevna skupnost, saj je v zahvalo za družbeno sprejemljivost deponije na tleh KS prejemala po sto tisočakov letne rente.

POZITIVNA SLOVENIJA JOZE VELIKONJA V ARHIV Foto
POZITIVNA SLOVENIJA JOZE VELIKONJA V ARHIV Foto


Zaradi problematike, ki so jo občine pred javnostjo skrivale več kot pol leta, trboveljska SDS zahteva sklic izredne seje. Njen predsednik Borut Dolanc vnaprej zanika kakršen koli »predvolilni« motiv, saj so kot opozicija že dlje časa opozarjali na čudno dogajanje na Cerozu. Dosedanjega direktorja Ceroza Vilija Petriča je odneslo katastrofalno poslovanje.

Komentarji: