Oskrbovana stanovanja le v najem

Namensko uporabo zagotavljajo s tem, da bodo starejši stanovanja lahko le najeli, ne pa kupili
Fotografija: Bodoči blok oskrbovanih stanovanj v Velenju. Foto MO Velenje
Odpri galerijo
Bodoči blok oskrbovanih stanovanj v Velenju. Foto MO Velenje

Velenje – Do konca leta bo zgrajen blok s 7 garsonjerami in 8 enosobnimi stanovanji ob Domu za varstvo odraslih Velenje v bližini mestnega središča ob Kidričevi cesti. Gradita ga republiški stanovanjski sklad in občina, sklad pa je na občino prenesel pravico razpolaganja in občina je zdaj objavila razpis za oddajo.

Prva oskrbovana stanovanja v Velenju bo mogoče le najeti in ne kupiti, saj občina želi dolgoročno ohraniti njihovo namensko rabo za občane, starejše od 65 let. Stanovalcem bodo na voljo klet in opremljena kuhinja ter skupni družabni prostor, dvigalo, kolesarnica in skupno parkirišče, prehrana v ali iz bližnjega doma ter seveda zdravstvena oskrbna in organizirana pomoč.

Gradnja bloka s štirimi etažami, ki bo stala okoli 1,5 milijona evrov, je že od lanske jeseni vznemirjala bližnje stanovalce, predvsem družine z majhnimi otroki, ker bodo zaradi gradnje ob zelenico za igro otrok in da bo blok zasenčil vsaj dve njihovi hiši. A to občine ni odvrnilo od načrta, da zgradi prva oskrbovana stanovanja v Velenju in sicer ob domu starejših, ki je poln, iz njega pa bodo stanovalce novega bloka lahko tudi oskrbovali.

Komentarji: