Po 24 letih stranka

Da so vsi županski kandidati v Celju dobri, pravijo v Celjski neodvisni listi
Fotografija: Celjska neodvisna lista je od letos politična stranka. Z leve Mihael Zver, Miran Gracer, Darko Jojić in Miran Gracer mlajši. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Celjska neodvisna lista je od letos politična stranka. Z leve Mihael Zver, Miran Gracer, Darko Jojić in Miran Gracer mlajši. FOTO: Brane Piano

Celje – Po 24 letih se je iz društva v politično stranko preobrazila Celjska neodvisna lista (CNL), ki se že 24 let vsaj z enim predstavnikom na vsakih volitvah prebije v mestni svet Mestne občine Celje. Tudi letos resno računajo na to.
 
»Morda bomo kot stranka bolj upoštevani,« pravi predsednik CNL Miran Gracer, ki dodaja, da so se močno pomladili, da ostajajo pripravljeni sodelovati tako s »celjsko koalicijo« kot tudi z opozicijo, saj želijo predvsem izboljšati kakovosti življenja Celjank in Celjanov.
 
Pred lokalnimi volitvami poudarjajo nujnost celovito okoljske sanacijo mesta, sprejetje občinskega prostorskega načrta, oživitev mestnega jedra, Šmartinskega jezera in Starega gradu ter obvoznico sever-jug mimo oziroma na vzhodnem robu mesta.
 
Predvsem pa za naslednji mandat napovedujejo delovanje v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih ter za več pristojnosti zanje in prizadevanje za interese prebivalcev Celja v mestnem svetu. Občinska volilna komisija jim je sicer za eno izmed treh celjskih volilnih enot črtala sedem kandidatk in kandidatov.
 
Nosilci list CNL za mestni svet so Mihael Zver, Darko Jojić in Miran Gracer mlajši. Svojega županskega kandidata ne ponujajo, za sedem drugih kandidatov pa pravijo, da nikogar izmed njih posebej ne podpirajo, saj so »vsi kandidati dobri«.

Komentarji: