Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Štajerska

Starejši Ptujčani po opravkih še lažje

Vožnje bodo opravili prostovoljci, člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj.
FOTO: Ptujinfo
FOTO: Ptujinfo
Eva Milošič, Ptujinfo
12. 9. 2019 | 21:00
12. 9. 2019 | 21:05
2:25
Ptuj - S ponedeljkom bodo Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj ter Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj starejšim občanom ponudili možnost brezplačnega prevoza po naročilu.

Občani, ki potrebujejo prevoz do zdravnika, trgovine ali po drugih opravkih, lastnega prevoza ali enostavnega dostopa do javnega prevoza pa nimajo, bodo po novem prevoz lahko kar naročili.  Na telefonski številki (02) 620 7335 se bodo od ponedeljka do petka dogovorili o lokaciji in terminu prevoza, vendar vsaj tri dni pred dogovorjenim datumom. Vse od ponedeljka do petka bo uporabnikom vedno nekdo na voljo.

Vožnje bodo opravili prostovoljci, člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj. »Dvanajst prostovoljcev bo vedno na voljo tistim, ki bodo to storitev potrebovali,« je povedal predsednik omenjenega združenja Janez Strelec.
Prevoze bodo opravili z električnim avtomobilom, poimenovali so ga Šoferko, prispevale so ga Javne službe Ptuj. »Nabavna vrednost vozila je okoli 20.000 evrov, od tega je 7.500 evrov subvencije prispeval Eko sklad. Če bo prevozov starejših veliko, bo avtomobil služil le v ta namen, sicer pa tudi za prevoze zaposlenih,« je povedal direktor družbe Alen Hodnik.
 

Šoferko je že četrta možnost prevoza po Ptuju
 

Z novo storitvijo želijo v ptujski občini spodbujati mobilnost, samostojnost in socializacijo starejših, obenem pa poskrbeti tudi za okolje. Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je poudarila, da gre za pomembno pridobitev: »Želimo si, da bi bil reden, preprosto dostopen in do uporabnikov prijazen javni prevoz na voljo vsem prebivalcem naše mestne občine. Dokler pa tega cilja ne dosežemo, želimo starejšim ponuditi alternativo in jim tako omogočiti samostojen dostop do pomembne infrastrukture.«
Ptujčanom in obiskovalcem mesta so sicer na voljo še tri možnosti mestnega prevoza, vse tri brezplačne: mestni avtobus, električno vozilo Zapeljivec in sistem izposoje koles Pecikl.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine