Nissan Qashqai, je prvi Nissanov model, ki ima vgrajen popolnoma nov bencinski motor s prostornino 1,3 litra."/>
Predstavitvena informacija

Najbolj prodajan crossover v Evropi

Najbolj prodajan mestni terenec v Evropi*, Nissan Qashqai, je prvi Nissanov model, ki ima vgrajen popolnoma nov bencinski motor s prostornino 1,3 litra.
Fotografija: Nissan Qashqai Foto: Nissan
Odpri galerijo
Nissan Qashqai Foto: Nissan

Poleg popolnoma novega motorja, pa je pri pionirju SUVjev na voljo tudi povsem nov sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT), ki na ta način še dodatno ojačuje svojo privlačnost. Izjemno zmogljiv motor je na voljo v dveh različicah 140 in 160 KM in zagotavlja nižjo porabo goriva in manjše izpuste CO2. Ta izboljšani bencinski pogonski agregat postavlja nov standard voznih lastnosti Qashqaija. Kupci pa bodo zaradi večje moči in navora opazili boljšo odzivnost in pospeševanje, bolj gladek in enakomernejši prenos moči ter tišje delovanje med vožnjo. Poleg nižje porabe goriva in manjših izpustov CO2, bodo novi motorji omogočali boljšo odzivnost pri nižjem številu vrtljajev, živahnejše pospeševanje in hitrejše/varnejše prehitevanje.
 
Prednosti novega 1,3 litrskega bencinskega motorja za kupce
Novi motor prinaša kupcem številne prednosti, kot so na primer izboljšana zmogljivost v smislu boljše odzivnosti motorja in prenosa moči / navora, motor pa povzroča manj hrupa, saj je zaradi višjega navora pri nižjem številu vrtljajev potreba po visokih vrtljajih (in posledično večjem hrupu) manjša. Najbolj pa se bodo lahko kupci razveselili nižje porabe, saj je ta pri 100 km občutno nižja, in sicer znaša 5,3 (NEDC- BT).

Nissan Qashqai Foto: Nissan
Nissan Qashqai Foto: Nissan
 

Nižji stroški lastništva
Med številnimi prednostmi pa je tudi sprememba pri servisiranju vozila. Servisni pregled je potrebno pri tem izboljšanem 1.3 litrskim bencinskim motorjem izvesti namesto pri 20.000 km, sedaj pri 30.000km. To pomeni, da so s tem stroški lastništva zaradi nižjih stroškov vzdrževanja skozi celotno življenjsko dobo nižji.
 
Preverjena kakovost
Motor je razvila skupina Renault-Nissan-Mitsubishi, preizkuse in simulacije na njem pa so izvajali 40.000 ur. V sklopu tega preizkušanja so z motorjem opravili 300.000 km odobritvene vožnje v nekaterih najzahtevnejših razmerah na svetu. Z odlikami in viri Skupine lahko Nissan zagotavlja sinergije, s katerimi bencinski motor premika meje mogočega. 1,3-litrski pogonski agregat kupcem ponuja najvišjo stopnjo zmogljivost in izboljšav, ustreza najstrožjim standardom zanesljivosti in vzdržljivosti ter zmanjšuje izpuste CO2.

Nissan Qashqai Foto: Nissan
Nissan Qashqai Foto: Nissan


Najbolj prodajan crossover v Evropi*, Nissan Qashqai z novim 1.3 (140 KM) litrskim bencinskim motorjem je sedaj na voljo že za 17.990, s sedmimi leti jamstva in bonom ob menjavi staro za novo.

* po raziskavi JATO