Zmagala je škoda octavia

V finalu izbora je škoda octavia zmagala pred VW golfom, tretji je bil peugeot 2008.
Fotografija: Škoda octavia je slovenski avto leta 2021. Foto Uros Modlic
Odpri galerijo
Škoda octavia je slovenski avto leta 2021. Foto Uros Modlic

Škoda octavia je finalni izbor začela z najboljšim izhodiščem, saj v predhodnem glasovanju dobila največ glasov. V končnem izboru medijev – Avto magazin, Motorevija AMZS, Dnevnik/Nedeljski dnevnik, Planet Siol.net, Val 202/Avtomobilnost, Večer, Evo Magazin, avtomobilski blog Komotar Minuta ter Delo/Slovenske novice  –  pa je na koncu zmagala dokaj tesno, z majhno prednostjo pred volkswagnom golfom. Na tretje mesto se je uvrstil  peugeot 3008, ki je le malce prehitel četrtega hyundaia tucsona, peti je bil renault captur.

Skupno zmagovalko smo na prvo mesto postavili tudi v uredništvu Dela in Slovenskih novic, octavia pa je sicer tudi eden sedmih finalistov za evropski avto leta, katerega izbor bo znan marca.

V finalu so se pomerili renault captur, peugeot 2008, škoda octavia, volkswagen golf in hyundai tucson. Foto Uros Modlic
V finalu so se pomerili renault captur, peugeot 2008, škoda octavia, volkswagen golf in hyundai tucson. Foto Uros Modlic


Škodin vselej najbolj uspešni model je s tokratno zmago nasledil lanskega prvaka renaulta clia, je pa to drugi uspeh za ta model in znamko, prvič so naslov osvojili 2014.
 
Že 29. izbor za slovenski avto leti je v sklepni fazi potekal na Televiziji Slovenija, finalno oddajo je vodil  David Urankar, popestriil so jo glasbeni nastopi Neishe, Sabine Cvilak in Janeza Dovča.

Kot rečeno, se je v končnem zboru merilo pet finalistov, ki so se v prvem krogu v finale uvrstili na podlagi glasov bralcev, gledalcev in poslušalcev sodelujočih medijev. Ti so izbirali med skupno 18 modeli, vsi skupaj pa so z dopisnicami in po spletu do sredine decembra poslali več kot 25 tisoč glasov.

Nastop Janeza Dovča. Foto Uros Modlic
Nastop Janeza Dovča. Foto Uros Modlic


Med temi so bile na finalni prireditvi izžrebani tudi nagrajenci. Prvo nagrado, vrednostno kartico za dobroimetje za nakup goriva pri Petrolu prejme Matija Simčič iz Dobrovega, druga nagrada, zimske pnevmatike znamke Goodyear, gre Romani Bizovičar iz Žirov, tretja - mesec dni preizkušanja novega fiata 500 hibrid, kar omogoča podjetje Avto Triglav, pa je pripadla Mateju Maroltu iz Velikih Lašč.

 

Komentarji: