Hočem ostati negativna!

Kako ob znancih z očmi sokola v času dela od doma pametno porabiti dopust in se ne zrediti?
Fotografija: Nič več pice ... Foto: Rawpixel/Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Nič več pice ... Foto: Rawpixel/Getty Images/istockphoto

Delam od doma. Zjutraj se dam v trenirko in nad tipkovnico zaviham rokave. Super. Lase si spnem vrh glave. Čop je enkrat na levi, drugič pada po desni. Še frizerke ne morem vprašati za nasvet, kako ga zagrabiti, da bo kak dan tudi naravnost.

V tem času so copati, ki so držali nekaj let, dobili luknjo v podplatu. Ko sem nazadnje pogledala v omaro s čevlji, se mi je zazdelo, da se ob tem še salonarjem, ki so bili v normalnih časih vsaka dva meseca pri čevljarju, smeji. Iz omare privlečem copate za goste – brez luknje. Ker novega para z vzdržljivim podplatom nimam kje kupiti.

V času karantene sta nas v najožji družini doletela dva rojstna dneva. Treba ju je dostojno obeležiti. A kako v duhu koronaukrepov to izpeljati? Gledam četverico, ki je na streho montirala sončne celice. Ko je nastopil čas za malico, so jim pripeljali družinsko pico – in se prav lepo imeli. Družinska pica, si rečem, to bo tudi naša rojstnodnevna veselica. Najedli smo se je še za tretji val epidemije.

Gledam koledar. December se bliža. Z njim vsako leto prideta dve veliki težavi: kako pametno porabiti okruške dopusta in poskrbeti za darila pod smrečico. Včasih smo vzeli dopust, da smo šli po pametnih nakupih. Kam naj grem – pri vsej pameti – zdaj? Si vzamem prost dan, da darila naročim po spletu? Ali pa si vzamem dopust na dan, ko jih bodo dostavili? V zadnjem mesecu sta me poštar in hitra dostava že trikrat zbudila. Dvakrat sta dostavila puloverje, tretjič akumulator za avto. Ki je odpovedal, ker – dela od doma.

Ko sem hotela nazadnje pametno porabiti dopust, sem šla grabit listje. Veselje nad pametno odločitvijo je trajalo samo do trenutka, ko se je mimo sprehodil znanec in rekel, da smo se pa, ohoho, malce poredili, kar smo se nazadnje videli … Takrat sem sklenila: ne bo več pic, tudi novih copat in nove frizure nočem. Vse, kar hočem, je, da ostanem negativna. Ob znancih oči sokola, mislim, da mi bo uspelo …

Komentarji: