Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Enkratno doživetje na Ljubljanskem gradu: za romantike in nostalgike

Na Ljubljanskem gradu lahko doživite nekaj enkratnega – kaj pravite na romantičen piknik med grajskimi trtami? Ali tridnevno razvajanje ob grajskih zidovih?
FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi
19. 6. 2024 | 08:08
19. 6. 2024 | 08:08
7:13

Janja Rozman FOTO: Črt Piksi
Janja Rozman FOTO: Črt Piksi

Piknik med tratami: poseben dan za posebno priložnost

Si lahko predstavljate kaj bolj romantičnega v Ljubljani, kot je okolica gradu, kjer se na čudovitem zelenem griču povezujejo zgodovina, kultura in naravna dediščina? To je čaroben kraj, kjer je ljubezen našla posebno mesto, saj so se za grajskimi zidovi začele številne ljubezenske in poročne zgodbe. Še več: Ljubljanski grad je unikatna lokacija za edinstvena doživetja – ko se na hitro odklopimo od vsakdanjika in se podamo v čisto nove avanture.

Za neustavljive romantike ali za vse, ki iščete malo drugačno idejo za druženje: med grajskimi trtami, le streljaj od gradu, lahko doživite piknik v prelepem okolju. Kulinarično doživetje med trtami vam bodo na Ljubljanskem gradu dopolnili s prav posebnim programom. Vaše doživetje se bo namreč začelo z vodenim ogledom. Grajski vodnik vas bo najprej popeljal skozi grajski drevored do Plečnikovih Šanc, kjer boste med drugim izvedeli, kakšne načrte je imel mojster z gradom in katere je tudi uresničil. Pot vas bo nato skozi gozd pripeljala do Grajskega vinograda, v katerem od leta 2016 uspeva 1050 trt bele in rdeče sorte grajskega vina. In ko bo ravno prav zgodovine in umetnosti, bo čas za odklop v zeleni oazi nad mestom: takrat se boste udobno namestili in si postregli z lokalnimi dobrotami iz košare za piknik ter nazdravili z grajskim vinom.

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi

Grajska košara za piknik vsebuje: mesnine, sir, maslo, pašteto, zeliščno skuto, sezonsko solato, kruh, sezonsko sadje, sladico, limonado in vodo ter grajsko vino.

Po prijetnem oddihu vas bo vodnik popeljal nazaj do gradu. Vodeni ogled se bo zaključil na dvorišču, ob grajski trti, potomki najstarejše na svetu – tiste z mariborskega Lenta.

Komu je namenjen piknik med trtami? Vsem, ki bi radi eno soboto v mesecu doživeli malo drugače – v dvoje ali v prijetni družbi prijateljev ali sorodnikov.

Tridnevno razvajanje nad mestom

Pod vrhom grajskega griča, ob trasi tirne vzpenjače, stoji sodobno opremljen studio, ki se čudovito zliva z zeleno grajsko okolico in ponuja priložnost, da doživite pravljični oddih. Prenočitev v studiu Friderik ali Eleonora bo res nekaj posebnega, saj bosta uživala ob vseh udobnostih, ki jih ponuja sodobna turistična ponudba, in imela hkrati občutek, kot da ste del kraljeve družine.

FOTO: arhiv Ljubljanski grad
FOTO: arhiv Ljubljanski grad

Podobno kot pri pikniku med trtami se bo tudi tridnevno doživetje v zeleni oazi nad mestom začelo pred vhodom v grad. Od tod vas bo grajski vodnik popeljal skozi drevored do Šanc in po gozdni poti do Grajskega vinograda, kjer vam bodo pripravili piknik z zabojčkom lokalnih dobrot, ki jih bo za vaju skrbno izbral chef Igor Jagodic iz restavracije Strelec; ta se ponaša z Michelinovo zvezdico. V idiličnem ambientu, kjer bosta že od prvega trenutka pozabila, da sta nad prestolnico, bosta lahko nazdravila z grajskim vinom.

Vodnik vaju bo nato pospremil nazaj do gradu, kjer bosta v nekaj korakih prispela do vajine čudovite nastanitve.

FOTO: arhiv Ljubljanski grad
FOTO: arhiv Ljubljanski grad

Kraljevski bo tudi zajtrk, ko boste začeli nov dan z grajsko kavo in rogljičkom v skoraj domači dnevni sobi Grajske kavarne. V sklopu tridnevnega programa bo sledil še vzpon na Razgledni stolp, ki ponuja najlepši razgled na mesto in okolico, in še malo spoznavanja grajske zgodovine, morda vas bo prevzela celo igra Grajski pobeg.

Vajino spoznavanje mesta in gradu se bo zaokrožilo s kosilom v Gostilni na Gradu, kjer bosta uživala v slovenski kulinariki. Po dobrem kosilu seveda prija tudi malo rekreacije: lahko se bosta sprehodila do mesta, uživala ob bregu Ljubljanice in začutila pristnost mestnega utripa, ki je v poletnih mesecih prav živahen. Napolnjena s pozitivno energijo, ki jo izžareva Ljubljana, bosta dočakala še zadnjo noč v sodobnem apartmaju, ki bo postal vaše najljubše ljubezensko gnezdo.

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi


Naročnik oglasne vsebine je Javni zavod Ljubljanski grad

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine