Bill in Melinda Gates se ločujeta

Njun zakon je trajal kar 27 let. Da se izteka, je ustanovitelj Microsofta objavil v tvitu. Enako na svojem profilu tudi Melinda Gates.
Fotografija: »Ne verjameva več, da bi lahko kot par še rasla skupaj,« sta Melinda in Bill Gates danes zapisala v napovedi ločitve. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
»Ne verjameva več, da bi lahko kot par še rasla skupaj,« sta Melinda in Bill Gates danes zapisala v napovedi ločitve. FOTO: Reuters

Bill in Melinda Gates sta napovedala ločitev. »Ne verjameva več, da bi lahko kot par še rasla skupaj,« sta danes zapisala v napovedi razveze. Bill Gates, čigar premoženje ocenjujejo na 130 milijard ameriških dolarjev, jo je objavil na twitterju. Enako na svojem profilu tudi Melinda.

Njun zakon je trajal 27 let, Melinda Gates pa je še predlanskim javno govorila o formuli srečnega zakona. Po njenih tedanjih besedah srečen zakon z ustanoviteljem Microsofta ni bil nič drugega kot potrpežljivost.

image_alt
Potrpežljivost je ključna za dober zakon

 

V fundaciji Gates bosta sodelovala tudi po ločitvi


FOTO: Moczulski/Reuters
FOTO: Moczulski/Reuters
Objavila je knjigo The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World, v kateri je odstrla tudi delček svojega zasebnega življenja, denimo iz časov, ko je začela delati za Microsoft in je tam spoznala človeka, ki je kasneje postal njen mož.

Njegovo srce je menda dokončno osvojila s tem, da ga je premagala v matematični nalogi, se je pošalila Melinda, ki je prav tako računalniška strokovnjakinja.

Srebrno poroko sta proslavila s potjo v Mehiko. »Smešno je, da sva z Billom prispela do točke v življenju, ko se lahko zaradi marsičesa nasmejeva,« je še povedala tedaj. »In verjemite mi, spomnim se dni v najinem zakonu, ki so bili tako težki, da sem se vprašala, ali bom zmogla.«

Poročila sta se leta 1994 in imata skupaj tri otroke. Bill Gates je v tvitu napovedal, da bosta v svoji fundaciji Bill & Melinda Gates sodelovala tudi po ločitvi.

Preberite še:

Komentarji: