Dotik moža in prekrižane noge se za vojvodinjo ne spodobijo

Učne ure protokolarnega obnašanja so za vojvodinjo Meghan Markle sila naporne.
Fotografija: Meghan Markle se iz dneva v dan sooča z ovirami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Meghan Markle se iz dneva v dan sooča z ovirami. FOTO: Reuters

Čeprav ni dvoma, da se soproga princa Harryja, vojvodinja Susseška Meghan Markle želi vklopiti v zahtevne labirinte kraljevskega protokolarnega vedenja, se iz dneva v dan sooča z ovirami. Vsaj, ko je na očeh javnosti. Nekateri se sprašujejo, mar ne krši pravil namenoma, drugi ji dobronamerno pogledajo skozi prste.

Nazadnje ji je zdrsnilo na sprejemu v Buckinghamski palači. Ko sta s soprogom hodila za kraljico, je Meghan Harryja skušala prijeti za roko, on pa se je nežnosti spretno izognil in roko odmaknil zunaj njenega dosega. In ker ja za vsako zadevo bistveno, s katerega zornega kota jo gledamo ali želimo videti, so hlastajoči mediji Harryjevo gesto razumeli kot izraz ohlajenih odnosov med mladoporočencema.
 

Je na obzorju zakonska kriza, škandal?


Pa strokovnjaki modrokrvnega dogajanja povedo: »Kraljica se z možem v javnosti redko drži za roke in to pravilo naj bi veljalo za vse člane kraljevske družine.« Vsi denimo vedo, da sta si princ William in Kate Middleton čustveno izjemno blizu, česar pa jima na uradnih dogodkih ni treba kazati, dokazovati. Tako da se Harryjeva gesta ne kaže kot hladen odnos do soproge, ampak spoštovanje do kraljice.

Kraljevsko življenje je prepolno pravil. Meghan Markle je v tem trenutku prijela moža za roko, toda princ Harry je roko odmaknil - ker je tako pokazal spoštovanje do kraljice.
Kraljevsko življenje je prepolno pravil. Meghan Markle je v tem trenutku prijela moža za roko, toda princ Harry je roko odmaknil - ker je tako pokazal spoštovanje do kraljice.


Seveda je na na plan takoj privrela druga vedenjska napaka Meghan Markle, ki je na nekem drugem protokolarnem dogodku, potem ko je sedla ob člane kraljevske družine - prekrižala noge. Kar naj se ne bi spodobilo. Križi in težave, tudi s prekrižanimi nogami.
 

Melanija je roko odrinila


Ročni stiki svetovno znanih parov so očitno v žarišču zanimanja javnosti. Nedolgo nazaj je svet razburil prizor, ko sta prvi mož ZDA Donald Trump in njegova slovenska soproga Melanija stopila iz letala, prva dama pa je predsednikov poskus, da jo na rdeči preprogi prime za roko, odločno zavrnila, roko odrinila. Ker predsedniki in njihovi rodovi ponavadi niso modre krvi, Sevničanka svojega izvoljenca gotovo ni opozarjala na kršitve protokolarnih zapovedi, tam je bistveno verjetneje šlo za to, kar so si ob o prizoru Meghan Markle in princa Harryja želeli ustvariti mediji. Zakonski spor.

Komentarji: