Ekipa novega Batmana se počasi sestavlja

Vloga Pingvina bo najbrž pripadla irskemu igralcu Colinu Farrellu, Batman bo Robert Pattinson.
Fotografija: Colin Farrell med evropsko premiero Dumba. FOTO: Henry Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Colin Farrell med evropsko premiero Dumba. FOTO: Henry Nicholls/Reuters

Kdo bo Pingvin v novem filmu Batman, ki ga bo režiral Matt Reeves? To je vprašanje, ki je vznemirjalo oboževalce tega kultnega stripa, odkar je napovedana nova filmska različica, ki naj bi izšla leta 2021. Po poročanju spletnega portala Deadline kaže, da bi lahko ta vloga – leta 1992 jo je v filmu Batmanova vrnitev Tima Burtona zaigral Danny de Vito – pripadla irskemu igralcu Colinu Farrelu.
 

Dve nominaciji za zlati globus


Triinštiridesetletni Farrell, ki je debitiral v filmu Warzone iz leta 1999 (režiral ga je Tim Roth), je nazadnje igral v Disneyjevem Dumbu, prihodnje leto pa ga bo mogoče ob boku Matthewa McConaugheyja gledati v novem filmu Guyja Ritchieja The Gentlemen in v znanstvenofantastični drami After Yang v režiji Kogonade. Preizkusil se je že v vlogi stripovskega junaka, in sicer kot Bullseye v Daredevilu Marka Stevena Johnsona iz leta 2003.

V množici zelo raznolikih vlog izstopa zlasti njegov nastop v distopijski črni komediji Jastog (2015), s katerim si je prislužil drugo nominacijo za zlati globus. Še prej se je zanj potegoval z vlogo v komediji Morilca na kolektivca (2008). V zasebnem življenju ima Colin Farrell dva otroka iz dveh različnih zvez. Bori se z nespečnostjo, odvisnost od narkotikov pa je baje že premagal.

Robert Pattinson bo novi Batman. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Robert Pattinson bo novi Batman. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

 

Batman ni zlat fant


V vlogi naslovnega stripovskega junaka bo nastopil Robert Pattinson, znan zlasti iz vampirske sage Somrak. Britanski igralec je za New York Times o liku Batmana dejal, da je njegova moralnost nekoliko dvomljiva ter da v nasprotju z drugimi stripovskimi junaki nikakor ni zlat fant. »Njegov pogled na svet je po svoje preprost, toda njegov položaj precej nenavaden, kar omogoča večji razpon pri oblikovanju lika,« je pojasnil.

Vloga Catwoman je pripadla Zoe Kravitz, Paul Dano bo Ugankar in Jeffrey Wright komisar Gordon. Kot piše The Guardian, so te dni naznanili še, da igralca Andyja Serkisa snubijo za vlogo Alfreda Pennywortha, butlerja Bruce Wayna, ki ga je v trilogiji o Batmanu Christopherja Nolana igral Michael Caine.

Produkcija se bo predvidoma začela konec tega leta.
 

Komentarji: