Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet so ljudje

Elton John in Michael Caine: Cepite se!

Eden najuspešnejših glasbenikov in nič manj legendarni igralec imata poleg kraljičinega naziva sir skupno še najmanj eno stvar: oglaševanje cepljenja.
Sir Elton John na premieri filma <em>Rocketman</em> maja 2019.&nbsp;FOTO: Shutterstock&nbsp;
Sir Elton John na premieri filma <em>Rocketman</em> maja 2019.&nbsp;FOTO: Shutterstock&nbsp;
K. C.
10. 2. 2021 | 15:34
10. 2. 2021 | 15:43
2:52
Potem ko sta se danes s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepila britanski prestolonaslednik princ Charles in njegova soproga Camilla, sta podobno vest delila z javnostjo tudi sonarodnjaka Elton John (73) in Michael Caine (87). Tako eden najuspešnejših glasbenikov vseh časov kot nič manj legendarni, z dvema oskarjema nagrajeni igralec imata tako poleg naziva sir, ki ga pomembnežem podeljuje britanska kraljica, skupno še najmanj eno stvar: oglaševanje cepljenja.


Še vedno stoji


Sprejela sta namreč vlogo v promocijskem videu nacionalne zdravstvene službe (NHS), v katerem pozivata k cepljenju proti koronavirusu. Rdeča nit videa je šaljivost, ko ekscentrični pevec Elton John med drugim poskuša oponašati Cainovo tipično govorico in zapoje svojo uspešnico I'm Still Standing (Še vedno stojim). »Želel sem si pomagati pri tem, da ljudem pokažemo prednosti cepljenja, kako zaščititi sebe in ljudi, ki jih imamo radi,« je dejal.

Globalno priljubljena zvezdnika vsak po svoje zaigrata, kot da sta pravkar prejela cepivo; Michael Caine, ki si je v zadnjih letih izjemno priljubljenost prislužil z vlogo v trilogiji Batman režiserja Christopherja Nolana, v videu posebej poudari, da postopek sploh ne boli. Po podatkih NHS sta glavna junaka, ki spremljata kampanjo cepljenja, tako Michael Caine kot Elton John, že pred časom prejela cepivo proti covidu-19.

Sir Michael Caine septembra 2017 na beneškem mednarodnem filmskem festivalu. FOTO: Shutterstock
Sir Michael Caine septembra 2017 na beneškem mednarodnem filmskem festivalu. FOTO: Shutterstock


Hvaležnost NHS


V Veliki Britaniji se je po poročanju CNN do zdaj z vsaj prvim odmerkom cepilo že več kot 12 milijonov ljudi. Trenutno za ta korak opogumljajo vse, ki so stari sedemdeset let in več. Po besedah izvršnega direktorja NHS Simona Stevensa je devet od desetih posameznikov, starih 75 let in več, že prejelo vabilo za cepljenje, zdaj pa si želijo k temu najprej spodbuditi tiste iz najbolj ogroženih skupin: »Prav zato smo zelo hvaležni siru Eltonu in siru Michaelu, ker nam pomagata spodbujati odločanje za cepljenje.«

Podatki, ali sta slavna Britanca za nastop prejela tudi kakšen honorar, niso dostopni. Za vsakdanji kruhek ju zagotovo ne skrbi, saj ima prvi premoženje v vrednosti kar 500 milijonov dolarjev, drugi pa »le« 75 milijonov dolarjev. Britanska vlada se je zavezala, da bo do sredine februarja ponudila cepivo prav vsem skupinam z največjim tveganjem. Znanstveniki opozarjajo, da je zaščito mogoče doseči le, če se cepi večina prebivalstva.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine