George R. R. Martin v Santa Feju odprl knjigarno

V knjigarni slavnega ameriškega pisatelja bo tudi prostor, kjer bodo kupci lahko izbirali med podpisanimi izvodi romanov.
Fotografija: George R. R. Martin sicer ni edini avtor, ki ima v lasti svojo knjigarno. FOTO: Robert Galbraith/Reuters
Odpri galerijo
George R. R. Martin sicer ni edini avtor, ki ima v lasti svojo knjigarno. FOTO: Robert Galbraith/Reuters

Pisatelj George R. R. Martin je v Santa Feju v Novi Mehiki odprl knjigarno Beastly Books, in sicer zraven kina Jean Cocteau, ki ga je odkupil leta 2013. Poimenoval jo je po Cocteaujovem najbolj znanem filmu Lepotica in zver in po istoimenski televizijski seriji, pri kateri je sodeloval v osemdesetih letih.Avtor zbirke fantazijskih romanov Pesem ledu in ognja je v kinu, poimenovanem po legendarnem francoskem pesniku in režiserju, na pogovorih večkrat gostil druge nagrajene pisatelje, ki so tam predstavili tudi svoje knjige ter seveda podarili podpisane izvode. »Na žalost je bilo preddverje kina premajhno, da bi razstavili vse te čudovite knjige z avtogrami. Tudi zato smo odprli lastno knjigarno zraven kina,« je enainsedemdesetletni pisatelj zapisal na svojem blogu.


Nova knjiga o »Igri prestolov« naj bi izšla prihodnje leto


V novi knjigarni bo prostor tudi za podpisane izvode Martinovih romanov, a za zdaj še ne bo težko pričakovanih Zimskih vetrov, šestega romana iz njegove fantazijske serije Pesem ledu in ognja, po kateri je televizija HBO zasnovala priljubljeno serijo Igra prestolov. Po njegovih besedah bo knjiga končana do prihodnjega poletja, ko bo na Novi Zelandiji konvencija Worldcon, namenjena ljubiteljem stripov in znanstvene fantastike, ki se je namerava udeležiti.

George R. R. Martin sicer ni edini avtor, ki ima v lasti svojo knjigarno. Ann Patchett jo je leta 2011 odprla v Nashvillu v Tennesseeju, Judy Blume je manjšo, neprofitno knjigarno odprla leta 2016 v Key Westu na Floridi, Louise Erdrich pa ima svojo knjigarno Birchbark Books v Minneapolisu.

Preberite še:

Komentarji: