Harry Styles investiral v najsodobnejšo areno v Manchestru

Styles ne bo le med investitorji, ampak bo sodeloval tudi pri razvoju projekta.
Fotografija: Glasbena kariera britanskega pevcka Harryja Stylesa se je začela leta 2010 na oddaji X Factor. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Odpri galerijo
Glasbena kariera britanskega pevcka Harryja Stylesa se je začela leta 2010 na oddaji X Factor. FOTO: Andrew Kelly/Reuters

Britanski pevec in član zasedbe One Direction Harry Styles je med investitorji najsodobnejše arene, ki jo bodo gradili v njegovem rodnem Manchestru. Imenovala se bo Co-op Live, vrata pa naj bi odprla leta 2023. Prizorišče, ki ga bodo začeli graditi novembra, bo med največjimi pokritimi arenami v Veliki Britaniji, navaja revija Variety.

Projekt gradnje vodi podjetje Oak View Group (OVG), ki je septembra že pridobilo gradbeno dovoljenje. Pri projektu se je povezalo z maloprodajno verigo Co-operative Group iz Manchestra. Naložba je vredna 350 milijonov funtov. Med gradnjo bo projekt zaposloval 3500 oseb, dodatnih tisoč delovnih mest pa bo na voljo ob zaključku gradnje. Styles po poročanju revije Variety ne bo le med investitorji, ampak bo sodeloval tudi pri razvoju projekta. Z britansko in mednarodno ekipo OVG se bo med drugim osredotočil na glasbene navdušence ter prostore za umetnike.


Še več glasbe v živo


S podjetjem Co-op je sicer Styles na neki način povezan, saj je v svoji prvi službi dostavljal časopise eni od trgovin Co-op. To delo je opravljal pred nastopom na britanski oddaji X Factor leta 2010, za katero je imel prvo avdicijo prav v Manchestru. Ob napovedi projekta je Styles povedal, da se počuti, kot da je prišel domov. Navdušujejo ga tako priložnosti, ki jih bo ustvaril projekt, kot doprinos mestu in, kar je najpomembneje, da bo prizorišče omogočilo še več glasbe v živo v Manchestru.

Po besedah predsednice razvoja pri OVG Francesce Bodie imajo pri sprejemanju odločitev najprej v mislih glasbene navdušence in umetnike. »Na svetu trenutno ni umetnika, ki bi nam lahko bolje svetoval pri pripravi prvovrstnih izkušenj za goste in umetnike, kot je Harry Styles.«


Prihodki padli za 90 odstotkov


Arena bo umeščena na kampus Etihad, ki ga ima v lasti nogometni klub Manchester City in bo zgrajena kot najbolj trajnostna arena v Evropi. V partnerstvu s Co-op naj bi prizorišče ustvarilo vsaj milijon funtov prihodkov na leto. Manchester se sicer lahko pohvali z velikimi glasbenimi prizorišči, kot sta Manchester Arena in stadion Emirates Old Trafford. Manchester Arena je bila leta 2017 tudi prizorišče bombnega napada po koncertu ameriške pevke Ariane Grande, v katerem je umrlo 22 ljudi. Dober teden po tragediji je bil na stadion Emirates Old Trafford dobrodelni koncert One Love Manchester v spomin na žrtve.

Koncertno industrijo je sicer letos zelo prizadela pandemija covida-19, ki je domala ustavila vse nastope v živo. Po navedbah revije Variety so prihodki v sektorju, ki so lani presegli deset milijard ameriških dolarjev, upadli za 90 odstotkov.

Komentarji: