Jennifer Grey: Patrick Swayze je nenadomestljiv

Igralka bo v novem nadaljevanju legendarnega filma zopet obula plesne čevlje.
Fotografija: Jennifer Grey se 33 let pozneje vrača k filmu, ki jo je izstrelil med zvezde. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Odpri galerijo
Jennifer Grey se 33 let pozneje vrača k filmu, ki jo je izstrelil med zvezde. FOTO: Danny Moloshok/Reuters

»Nihče ne more nadomestiti Patricka Swayzeja,« je povedala ameriška igralka Jennifer Grey, ki je leta 1987 ob boku pokojnega Swayzeja zaplesala v kultnem filmu Umazani ples. Slavna igralka je spregovorila o vlogi v nadaljevanju prvega dela filmske uspešnice, ki jo bo režiral Jonathan Levin.

»Lahko povem samo to, da je nemogoče nadomestiti nekoga, ki ga ni več, prav tako je nemogoče poustvariti isto magijo. Zato pa bo novi film nekaj drugega,«je povedala šestdesetletna igralka.


Orjaška uspešnica


Za zdaj so podrobnosti o celovečercu še vedno tajne. Med drugim je znano, da bo Grey zopet nastopila v vlogi plesalke Frances »Baby« Houseman, pri snemanju filma pa bo sodelovala tudi kot izvršna producentka, so zapisali v Guardianu. Na režiserski stolček se bo usedel Američan Jonathan Levin, ki je znan po filmih, kot sta 50/50 in Topla trupla.

FOTO: Press Release
FOTO: Press Release


Med igralsko zasedbo pa zagotovo ne bo Patricka Swayzeja, ki je leta 2009 umrl zaradi raka na trebušni slinavki. Swayze je tako v prvem filmu kot v drugem delu iz leta 2004 Umazani ples 2 upodobil inštruktorja plesa Johnnyja Castlea.

Film, ki sledi ljubezenski zgodbi med sedemnajstletno hčerko premožnih staršev in učiteljem plesa, je bil leta 1987 orjaška uspešnica. Kinematografom je v blagajne prinesel 215 milijonov dolarjev (180 milijonov evrov), prejel je oskarja in zlati globus za najboljšo pesem. 

Komentarji: