Nepridiprav spet »napada« ZDA. Tokrat kot ameriški veteran

Najnovejša »žrtev« igralca Sache Barona Cohena je postala Sarah Palin, ki je svojo jezo zaradi njegove potegavščine jasno izrazila v zapisu na facebooku.
Fotografija: Igralec Sacha Baron Cohen kot Borat. FOTO: David Gray/Reuters
Odpri galerijo
Igralec Sacha Baron Cohen kot Borat. FOTO: David Gray/Reuters

Igralec Sacha Baron Cohen, ki ga najbolj poznamo po likih Ali G in Borat, spet razburja. Tokrat z oddajo, ki se sploh še ni začela. Medijske naslove polni, ker nekdanja kandidatka za podpredsednico ZDA Sarah Palin trdi, da je nezavedno sodelovala v intervjuju za oddajo Kdo je Amerika? »Dobil si me, Sacha. Se zdaj dobro počutiš?« je zapisala na facebooku. Dodala je, da je zdaj tudi ona ena tistih, ki so postali žrtve »zlobnega, izkoriščevalskega in bolnega humorja« britanskega komedijanta Cohena.
 
Palinova je mislila, da bo sodelovala pri zgodovinskem dokumentarcu Showtimea, v katerem se bodo poklonili ameriškim veteranom. Opisala je, da se je Cohen – vsaj tako predvideva – pretvarjal, da je veteran. Bil naj bi zamaskiran, uporabljal naj bi tudi invalidski voziček. Intervju pa je bil poln hollywoodskega nespoštovanja in sarkazma. »Na koncu sem imela dovolj in sem dobesedno fizično umaknila mikrofon in odšla,« je opisala. Cohenove komentarje pod krinko intervjuja pa je označila za perverzne. 

Sarah Palin je prepričana, da je to, kar dela britanski igralec, sramotno. FOTO: Kamil Krzaczynski/Reuters
Sarah Palin je prepričana, da je to, kar dela britanski igralec, sramotno. FOTO: Kamil Krzaczynski/Reuters

 
»Plehkega Sacho« je pozvala, naj kar objavi posnetek. »Izkušnje nam kažejo, da bo močno predelan, ne bo lep in namenjen bo temu, da osramoti,« je prepričana. Cohenu in televizijskim mrežam, ki ga podpirajo, je svetovala, naj ves zaslužek namenijo podpori ameriškim veteranom. »Norčujte se iz politikov in nedolžnih javnih oseb, če zaradi tega lažje spite ponoči, a kako si drznete norčevati se iz tistih, ki so se borili in so služili naši državi?« je dodala.
 
Cohen si je ime ustvaril ravno s tem, da je provociral znane in tudi neznane ljudi ter tako dobro opozoril na nekatere kulturne absurde. Njegov lik Ali G je legendaren, prav tako je velike uspehe dosegel s filmom Borat. A od takrat ne moremo reči, da mu gre prav dobro. Boratov uspeh je poskušal ponoviti s filmom Brüno, pa mu ni uspelo. Tako njegovim oboževalcem ne ostane drugega, kot da se smejijo starim posnetkom in upajo, da bo v novi seriji, ki jo je Palinova tako skritizirala, spet dosegel staro slavo.  

Komentarji: