Blogerka, ki je lani zaslužila 30 milijonov evrov

Italijanka Chiara Ferragni je pustila študij in postala najvplivnejša blogerka na planetu.
Fotografija: Italijanka v Parizu. Na tednu mode. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Italijanka v Parizu. Na tednu mode. FOTO: Reuters

Blogerka, 31-letna Italijanka Chiara Ferragni, ima na instagramu 16 milijonov sledilcev, lani pa je zaslužila 30 milijonov evrov.

Iz prostočasne dejavnosti je naredila posel, iz svojega bloga The Blonde Salad ustvarila kultno modno spletno stran in ji dodala spletno delavnico Beauty Bites, postala je izvršna direktorica vseh svojih podjetij, kot svetovno znana vplivnica in podjetnica je vabljena tudi na podelitev oskarjev.

Spletno kariero je začela med študijem prava v Bologni, ki ga je opustila pičle tri izpite pred koncem. Svoj razvijajoči se blog je leta 2013 nadgradila in v Los Angelesu ustanovila podjetje TBS Crew, zaposlila deset strokovnjakov s področja mode in življenjskega sloga.

Ustvarila je svoj logotip in spletno trgovino, prek katere prodaja kolekcijo obutve in drugih modnih izdelkov.
Izdelke prodaja od Pariza do New Yorka, v posel je vključila tudi mlajšo sestro Valentino, ki ima trenutno 2,4 milijona sledilcev na instagramu.

Chiarin uspeh ponujajo kot poslovni zgled celo na harvardski univerzi, predlanskim so jo razglasili za najboljšo vplivnico na svetu, pristala je tudi na Forbesovi lestvici najuspešnejših ljudi do 30 let.

Chiara je poročena z italijanskim reperjem Fedezom, je muza kozmetične hiše Lancô​me, obraz blagovne znamke spodnjega perila Intimissimi, po njeni podobi so izdelali tudi igračko Barbie.

Komentarji: