Opravičilo slavnega igralca po obtožbah o spolnem nadlegovanju

Televizija CNN poroča, da 80-letni filmski igralec Morgan Freeman redno spolno nadleguje ženske okoli sebe.
Fotografija: Freeman ima za seboj približno pol stoletja dolgo kariero. Leta 2004 je dobil oskarja za stransko vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, svet pa ga pozna tudi v odmevnih vlogah v filmih Kaznilnica odrešitve in Šofer gospodične Daisy. FOTO: Monica Almeida/Reuters
Odpri galerijo
Freeman ima za seboj približno pol stoletja dolgo kariero. Leta 2004 je dobil oskarja za stransko vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, svet pa ga pozna tudi v odmevnih vlogah v filmih Kaznilnica odrešitve in Šofer gospodične Daisy. FOTO: Monica Almeida/Reuters

Televizija CNN je začela preiskavo pred dobrim letom dni, ko je Freeman na enem od skupinskih intervjujev z novinarji noseči poročevalki CNN Chloe Melas povedal, da je »zelo zrela«, in dodal, da si želi, da bi bil poleg, kar je posneto na kameri. Melasova je potem začela preiskavo in odkrila osem žensk, ki so doživele podobno.  Še osem oseb je videlo Freemanovo neprimerno obnašanje.

Produkcijska asistentka na snemanju filma Upokojitev v stilu leta 2015 je povedala, da jo je Freeman nenehno otipaval, komentiral njeno oblačenje, jo masiral in ji skušal dvigniti krilo, ob tem pa jo spraševal, ali nosi spodnjice. Z dviganjem krila je prenehal šele, ko mu je soigralec Alan Arkin dejal, naj neha in se primerno obnaša. V filmu je igral tudi Michael Cain, ki tako kot Arkin nima komentarja.

Podobno govorijo tudi druge ženske, ki so sodelovale s Freemanom in so se znašle po svoje. Okrog njega so se začele oblačiti v bolj ohlapna oblačila, ki niso poudarjala nobene telesne obline in potem je menda dal mir.

»Vsi, ki e poznajo, ali so delali z menoj vedo, da nisem nekdo, ki bi namenoma užalil ali vede koga postavil v neprijeten položaj. Opravičujem se vskomur, ki se je počutil nelagodno ali nespoštovan - to ni bil nikoli moj namen,« se je v izjavi na obtožbe odzval Freeman.

Komentarji: