Pod vročimi reflektorji se je potil

Družbena omrežja je preplavil posnetek Trumpovega odvetnika, ki mu teče črni pot po obrazu.
Fotografija: FOTO: Mandel Ngan/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Mandel Ngan/AFP

Rudy Giuliani, vodja odvetniške ekipe ameriškega predsednika Donalda Trumpa, se je med četrtkovo tiskovno konferenco, na kateri je zopet podvomil o rezultatih predsedniških volitev, iznenada začel potiti.

V štirideseti minuti govora na sedežu republikanskega nacionalnega odbora v Washingtonu, kjer je novinarjem razlagal o volilni goljufiji, so mu po straneh obraza iznenada začeli teči temni curki potu. Čeprav si je 76-letnik obrisal znoj z obraza, ni vedel, da mu črn pot teče tudi ob straneh.


Frizerji dvomijo, da je šlo za barvo las


Kmalu zatem je posnetek nekdanjega newyorškega župana preplavil družbena omrežja in mnogi so se spraševali, ali si je Giuliani pred kratkim pobarval lase. V New York Timesu so zapisali, da najbolj priznani frizerji na Manhattnu močno dvomijo, da je to barva za lase. Mirko Vergani iz frizerskega salona Drawing Room je za časnik povedal, da je Giuliani pred tiskovno konferenco nemara uporabil maskaro, da bi prikril sive lase. 

Giuliani si je obrisal znoj z obraza. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Giuliani si je obrisal znoj z obraza. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters


Trumpov odvetnik Giuliani, ki ga ameriški mediji že nekaj dni primerjajo s klavrnim odvetnikom iz komedije Moj bratranec Vinny, ki ga igra Joe Pesci,​ je v četrtek zatrdil, da je na volitve vplival komunistični denar iz Venezuele, Kube in Kitajske in da so uporabljali volilne stroje iz Venezuele, ki so šteli le demokratske glasovnice.​

Napovedal je nove tožbe v Arizoni, Georgii, Novi Mehiki in drugje ter zagotovil, da ima dokaze o prevarah, vendar jih še ne more predstaviti. Od medijev je zahteval, naj kljub temu poročajo o prevarah.

Komentarji: