Severina izgubila skrbništvo

Otrok hrvaške pevke Severine Kojić in srbskega poslovneža Milana Popovića bo živel pri očetu, je odločilo sodišče.
Fotografija: Severini je sodišče vzelo skrbništvo nad sinom. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Severini je sodišče vzelo skrbništvo nad sinom. FOTO: Facebook

Tea Golub, sodnica na Okrajnem sodišču v Zagrebu, je v nepravnomočni sodbi včeraj odločila, da bo otrok hrvaške pevke Severine Kojić (47) in srbskega poslovneža Milana Popovića (54) živel pri očetu. Estradno zvezdnico je ta sodba pustila popolnoma osuplo in brez besed, so zapisali v Jutarnjem listu. »Ne vem, kaj naj vam rečem. Tega nisem pričakovala, ker gre za precedens v takšnem postopku,« je v solzah povedala novinarjem.

Njen odvetnik Mate Matić je za hrvaški portal 24 sata izjavil, da takšna odločitev sodnice kaže na nestabilnost hrvaškega pravosodnega sistema. »Skrbnica, ki naj bi odločala v korist otroka, je na sodišču priznala, da ga dve leti ni videla, a je kljub temu izrazila mnenje, da je bolje, da otroka dodelijo očetu.«

Mediji ugibajo, ali se je sodišče tako odločilo zaradi nedavnega dogodka, ko dečka ni prišel nihče iskat v šolo. Mame ni bilo, oče pa ni dovolil, da bi ga iz šole pospremila druga oseba.

Izsek iz Severininega videospota. FOTO: Press Release
Izsek iz Severininega videospota. FOTO: Press Release


Druga stran je seveda z odločitvijo zadovoljna, kot je sporočil Popovićev odvetnik, in upa, da se bo Severina držala začasnega ukrepa, ki je začel veljati takoj. Popović je za Jutarnji list povedal še, da otroka ne misli odpeljati v Srbijo, kot so natolcevali nekateri, ampak ostajata v Zagrebu.

Severina bo smela sina videti dvakrat na teden ob popoldnevih in vsak drugi konec tedna od sobote zjutraj do nedelje zvečer. Ob tem naj bi očetu plačevala alimentacijo v višini 1200 kun (160 evrov). Popović je doslej pevki plačeval na mesec nekaj več kot 2000 evrov (15.000 kun).

Severina je pred dnevi objavila nov videospot za pesem, posvečeno sinu Aleksandru, ki naj bi bila njena najlepša in najintimnejša balada do zdaj.

Komentarji: