Sinead O'Connor: »Prestop v islam je naravna posledica vsake inteligentne teološke poti«

Pevka, ki je v 90. letih zaslovela z pesmijo Nothing Compares 2 U, ima tudi novo ime. Sedaj je Shuhada.
Fotografija: Sinead O'Connor je v zadnjem obdobju večkrat razburila javnost. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sinead O'Connor je v zadnjem obdobju večkrat razburila javnost. FOTO: Reuters

Irska pevka Sinead O'Connor, mnogim znana po pesmi Nothing Compares 2 U, je objavila svoj prestop med musilmane, poroča BBC. Ob tem je spremenila tudi ime. Poslej bo Shuhada, v sporočilu, ki ga je objavila v tvitu, pa se je ob realizaciji svoje odločitve muslimanskim tovarišem zahvalila za podporo.»Sporočam, da sem ponosna, ker sem postala muslimanka. To je naravna posledica vsake inteligentne teološke poti. Preučevanje zapisanih študij vodi k islamu, kar naredi vse ostale zapise redundantne. Izbrala sem (drugo) novo ime. To bo Shuhada.« Lani je sicer spremenila ime v Magda Davitt, dodaja BBC.

Pevka je v neki televizijski oddaji že leta 1992 pred kamerami raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II., sicer pa ni redko v medijih. Že pred leti so ji diagnosticirali bipolarno motnjo. Bolezen ji je uničila odnose z bližnjimi ter jo osamila, zaradi težav pa je že poskušala celo narediti samomor.Lani je z 12-minutno izpovedjo na facebooku pošteno prestrašila javnost, saj je opazno obupana povedala, da se počuti zelo osamljeno in da se vsak dan bojuje za to, da ostane živa. »Nikogar drugega nimam v življenju razen svojega psihiatra, najbolj prijaznega človeka na svetu, za katerega sem junakinja, in to je edina uteha, ki me še ohranja pri življenju,« je pevka povedala slavnemu televizijskemu psihologu dr. Philu, pri katerem je bila televizijska gostja.

Tedaj mu je zaupala, da jo je mama pretepala in spolno zlorabljala. Umrla je v prometni nesreči, ko je bilo pevki komaj 19 let. Kot je povedala, jo je mati mučila in pri tem menda uživala. Edina dobra stvar je, da je mrtva, je odgovorila dr. Philu na vprašanje, ali je kaj, kar je imela na materi rada. Že tedaj je napovedala, da si bo spremenila ime.

Komentarji: