Umrl je Evan Ellingson, zaslovel je v filmu Iz tvojega življenja

35-letnega igralca so našli mrtvega v nedeljo na njegovem domu v kalifornijskem mestu Fontana.
Fotografija: Evan Ellingson. FOTO: Marty Hause/Reuters
Odpri galerijo
Evan Ellingson. FOTO: Marty Hause/Reuters

V 36. letu je umrl ameriški igralec Evan Ellingson, ki je pri 21 letih zaslovel z vlogo v filmu Iz tvojega življenja. Vzrok smrti še ni znan, saj rezultati obdukcije, opravljene v ponedeljek, še niso razkriti, poroča ameriška filmska revija Deadline.

Igralca so našli mrtvega v nedeljo na njegovem domu v kalifornijskem mestu Fontana, je za Deadline potrdil urad šerifa okrožja San Bernardino.

Po pisanju filmskega portala je bila Ellingsonova morda najbolj znana vloga v drami na temo raka Iz tvojega življenja (2009), ki jo je po romanu Jodi Picoult iz leta 2004 režiral Nick Cassavetes, in v kateri je zaigral ob Cameron Diaz, Jasonu Patricu, Abigail Breslin in Alecu Baldwinu.

Njegova kariera se je začela z gostovanji v oddaji Mad TV, pozneje pa je leta 2002 dobil vlogo v serijski nanizanki Titus na televiziji Fox. Številni se ga bodo spominjali tudi po vlogi Davida Carusa, sina slavnega Horatia Caina iz serije Na kraju zločina: Miami. Leta 2006 je dobil vlogo v filmu Clinta Eastwooda Pisma iz Iwo Jime, še piše Deadline.

Ellingson zadnjih deset let ni več igral v filmih, več medijev piše o njegovih odvisnostih, ki naj bi po njihovih predvidevanjih botrovale tudi njegovi prezgodnji smrti.

Komentarji: