V Italiji zaradi suma spolnega nasilja aretiran oskarjevec

Po navedbah preiskovalcev naj bi 69-letni režiser mlado tujko dva dni zadrževal v Ostuniju, kjer poteka filmski festival, in jo silil v spolne odnose.
Fotografija: Kanadski režiser in scenarista Paul Haggis je osumljen spolnega nasilja nad mlajšo žensko in povzročitve hujših telesnih poškodb. FOTO: Mike Blake/Reuters Pictures
Odpri galerijo
Kanadski režiser in scenarista Paul Haggis je osumljen spolnega nasilja nad mlajšo žensko in povzročitve hujših telesnih poškodb. FOTO: Mike Blake/Reuters Pictures

V mestu Ostuni na jugu Italije so danes prijeli z oskarjem nagrajenega kanadskega režiserja in scenarista Paula Haggisa. Po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa, ki se sklicuje na tožilstvo v Brindisiju, je osumljen spolnega nasilja nad mlajšo žensko in povzročitve hujših telesnih poškodb.

Po navedbah preiskovalcev naj bi 69-letni režiser mlado tujko dva dni zadrževal v Ostuniju, kjer poteka filmski festival, in jo silil v spolne odnose.

image_alt
Matjaža Tribušona ovadili zaradi spolnega nasilja in šikaniranja

Zgodaj davi naj bi jo kljub njenemu slabemu fizičnemu in psihičnemu stanju pustil na letališču v Brindisiju. Tam so ji na pomoč priskočili zaposleni, nato pa policisti, ki so jo po nudeni prvi pomoči odpeljali v bolnišnico. Žrtev je prijavila režiserja, s katerim se po navedbah tožilstva poznata že nekaj časa.

Haggisov film Usodna nesreča s Sandro Bullock in Mattom Dillonom v glavnih vlogah je leta 2006 prejel oskarja za najboljši film, scenarij in montažo. Leto prej pa je oskarja za najboljši film dobil film Punčka za milijon dolarjev s Hillary Swank in Clintom Eastwoodom, za katerega je Haggis napisal tudi scenarij.

Preberite še:

Komentarji: