V postelji z aligatorjem

V hiši ob francoski reki Loari kraljeva kobra lenari na kavni mizici, 50-kilogramska želva se sprehaja po vrtu in dvometrski aligator spi v lastnikovi postelji, medtem ko drugi čuva vhodna vrata.
 
Fotografija: Aligatorja sta med njegovimi najljubšimi hišnimi ljubljenčki. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Aligatorja sta med njegovimi najljubšimi hišnimi ljubljenčki. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

V zadnjih dveh desetletjih je 67-letni navdušenec plazilcev Philippe Gillet na svojem domu blizu mesta Nantes poskrbel za zbirko več kot 400 živali, ki povzročajo fobije, skupaj s klopotačami, tarantelami in kuščarji.

Gillet pravi, da sta bila aligatorja Ali in Gator rešena iz usnjarske kmetije, večino njegovih hišnih ljubljenčkov pa so njihovi prejšnji lastniki zapustili ali podarili. »Mislim, da je nepravično ravnati z živalmi tako, kot počnemo, ker jih ne razumemo,« je povedal po hranjenju aligatorjev s piščancem.

Brez šestmetrskega pitona zbirka ne bi bila popolna. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Brez šestmetrskega pitona zbirka ne bi bila popolna. FOTO: Stephane Mahe/Reuters


»Ne razumemo jih, sovražimo jih, mislimo, da so grozni. Toda ko jih spoznamo, jih lahko pokličemo, da pridejo na hranjenje, na kar se z veseljem odzovejo.«

Gillet pravi, da ima vse potrebne dovolilnice za hranjenje in prevoz živali, saj z njimi dosti potuje in organizira šove, s katerimi želi povečati ozaveščenost o plazilcih.

Vztraja, da meščane in sosede ne motijo njegovi nenavadni hišni ljubljenčki in da redno prihajajo na kavo, saj se zavedajo, da so najnevarnejše kače v posebni sobi za dvema nizoma vrat.

Komentarji: