Vojvodinja zasenčila kraljico

Meghan Markle, vojvodinja Susseška, je res magnet za javnost, saj se je, čeprav se težko pričakovani dokumentarec ITV, Queen of the World (Kraljica sveta), osredotoča na kraljico Elizabeto, po koncu filma vendarle največ govorilo prav o Marklovi.
Fotografija: Meghan je v dokumentarnem filmu razkrila skrivnost nastajanja njene poročne obleke. FOTO Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Meghan je v dokumentarnem filmu razkrila skrivnost nastajanja njene poročne obleke. FOTO Guliver/getty Images

V filmu, ki je bil premierno prikazan v nedeljo, s prvim oktobrom pa prihaja tudi na HBO, se Meghan Markle prvič pokaže, ko pride pomerit svojo poročno obleko, in številni gledalci so menda čakali prav na trenutek, ko je takrat še bodoča žena britanskega princa Harryja s Claire Waight Keller, Givenchyjevo oblikovalko, razpravljala o ideji, da bi s svojo štiri metre in pol dolgo tančico izkazala priznanje narodom Commonwealtha; skupno jih je kar 53.

Kot pove pozneje v dokumentarcu, je modni oblikovalki prepustila povsem proste roke pri izdelavi obleke in tančice – to je sicer vzelo kar 500 delovnih ur, da bi tančica ostala čim bolj snežno bela, pa so si šivilje vsake pol ure umivale roke. Meghan je končno kreacijo videla šele nekaj ur pred poroko in v dokumentarcu presunljivo opisuje, kako jo je navdušilo 53 različnih cvetov, vtkanih v tančico, in kako je to presenetilo tudi princa Harryja, ki o tem ni vedel nič.

Lepa Meghan Markle, modna ikona in simpatična Američanka, ki je osvojila srca Britancev. FOTO Dpra/zjf Dutch Press Photo/wenn.com
Lepa Meghan Markle, modna ikona in simpatična Američanka, ki je osvojila srca Britancev. FOTO Dpra/zjf Dutch Press Photo/wenn.com
Med cvetovi je bil sicer tudi zimski cvet z drevesa, ki raste na vrtu Nottingham Cottagea, kjer Meghan in Harry živita, pa makov cvet, značilen za nevestino rodno Kalifornijo. V poročno obleko so poleg tega všili še košček modrega blaga z oblačila, ki ga je Meghan nosila na prvem zmenku s Harryjem, s čimer je zadostila tradiciji nekaj novega-nekaj starega-nekaj modrega.

Številni gledalci so ta del dokumentarca ocenili za najbolj romantičnega in po koncu prenosa so se pozitivni komentarji na Twitterju dobesedno usipali. No, vmes je bilo tudi nekaj kritičnih, predvsem na Meghanin ameriški naglas, ki da se menda izgublja. Da govori bistveno drugače in je šla očitno po taki poti kot Kate, žena princa Williama. Ugibalo se je, ali hodi na kakšne govorne vaje, saj da je zdaj njena govorica precej »mehkejša« in skorajda »kraljevska«, medtem ko je najbolj 'sitne' spominjala na Madonno spred nekaj let.

Brez dvoma britanska kraljeva družina je in še dolgo bo skrbela, da bodo imeli (zdolgočaseni) ljudje dovolj materiala za pogovore in ugibanja, pri čemer ne bo nobenega presenečenja, če bo v prvem planu spet Marklova: že najmanj dva tedna se namreč potihem upa, da je vojvodinja noseča, predvsem zaradi njene mame Dorie Ragland, ki se je menda v Los Angelesu vpisala na tečaj za nego nosečnic in dojenčkov.

Komentarji: