Woody Allen nezaželen v ZDA,dobrodošel v Evropi

Triinosemdesetletni ameriški režiser bo v Španiji v kratkem začel snemati svoj novi film, čaka pa ga celo debi v milanski Scali 
Fotografija: Sloviti režiser bo v Scali na oder postavil opero Giacoma Puccini’ja Gianni Schicchi. FOTO: Afp
Odpri galerijo
Sloviti režiser bo v Scali na oder postavil opero Giacoma Puccini’ja Gianni Schicchi. FOTO: Afp

Triinosemdesetletni ameriški režiser Woody Allen bo v Španiji v kratkem začel snemati svoj novi film, ki ima za zdaj le produkcijski naslov WASP2019. Še pred tem pa bo v milanski Scali s študenti akademije debitiral z opero Giacoma Puccinija Gianni Schicchi. Vse kaže, da mu je Evropa bolj naklonjena kot ZDA, kjer je padel v nemilost zaradi očitkov, da je spolno zlorabil svojo hčer.

Gre za njegov prvi film po letu 2017, ko je vzniknilo gibanje #MeToo in je senca suma padla tudi nanj. Njegova odtujena hči Dylan Farrow mu je tedaj znova javno očitala, da jo je kot deklico spolno nadlegoval. Allen je zavrnil očitke, kriminalistične preiskave proti njemu niso sprožili, podprla sta ga sin Moses in žena Soon-Yi Previn, a Hollywood mu je vseeno obrnil hrbet. Več uglednih zvezdnikov, s katerimi je snemal, kot so Natalie Portman, Colin Firth in Ellen Page, se je javno odreklo temu, da bi še kdaj sodelovali z njim.

V nasprotju s sovražnim Hollywoodom pa so Allena v San Sebastianu v Baskiji sprejeli odprtih rok. Njegova ekipa je že več tednov nastanjena na eni najlepših lokacij ob morju, v palači Miramar. Prizorišče si je ogledal tudi režiser osebno, nato pa se prelevil v jazzista in se odpravil na turnejo v Bilbao, Barcelono in Madrid.

Film bo v ospredje postavil zgodbo dveh zakoncev, filmskih ustvarjalcev, ki se med filmskim festivalom v Španiji zapleteta vsak v svojo afero. Gledalci si lahko obetajo romantično komedijo z zabavnim koncem, seveda v prepoznavnem allenovskem slogu. V igralski zasedbi so Wallace Shawn, Gina Gershon, Christoph Waltz, Sergi López, Louis Garrel, in Elena Anaya. Del snemanja bo potekal tudi na eni najlepših plaž na svetu, La Cocha v San Sebastianu.

Komentarji: