Življenje je cirkus

V Monacu do 27. januarja poteka največji mednarodni festival cirkusa v Evropi, Monte Carlo international Circus festival.
Fotografija: Družina Gartner se specializira na nastope s sloni. FOTO: Yann Coatsaliou/AFP
Odpri galerijo
Družina Gartner se specializira na nastope s sloni. FOTO: Yann Coatsaliou/AFP

Na letošnji 43. ediciji festivala pod pokroviteljstvom monaške princese Stephanie se bo v enajstih dneh zvrstilo 150 umetnikov iz 15 držav. Vsako leto ob koncu festivala trem najboljšim točkam podelijo najprestižnejše nagrade v cirkuškem svetu, in sicer zlatega, srebrnega in bronastega klovna.

Letos je imel najbolj pričakovan nastop Kraljevi cirkus iz Rusije, ki ga vodi Gia Eradze. Gia je ustvarila edinstven slog, prefinjeno mešanico razkošja in modernosti s pristnimi kostumi haute couture, ki jih nosi 68 umetnikov in plesalcev in so bili nedvomno eden od vrhuncev letošnjega festivala. Treba je omeniti tudi nacionalno akrobatsko skupino iz Kitajske, saj so njihove spektakularne točke prava paša za oči. Tu je tudi Martin Lacey Jr., ki je predstavil svojo edinstveno točko z levom, čudovit in presenetljiv prikaz partnerstva med trenerjem in njegovimi živalmi. Ne smemo pozabiti tudi na nemškega živalskega trenerja Marcela Kremerja, ki je navdušil občinstvo s petimi kolosalnimi ameriškimi bizoni.

Na festivalu se predstavljajo tako že uveljavljeni kot tudi še neznani nastopajoči s takšnimi ali drugačnimi posebnimi sposobnostmi, s katerimi zabavajo gledalce.
 

Komentarji: