Zvezdnica talentov spet navdušuje

Susan Boyle, največja zvezdnica od vseh, ki so jih odkrile oddaje franšize Izbor talentov, se po večletni odsotnosti vrača na odre.
Fotografija: Po več letih odsotnosti je Susan Boyle znova stopila na oder, napoveduje pa tudi turnejo in izid plošče. FOTO: Wikipedia Foto Wikipedia
Odpri galerijo
Po več letih odsotnosti je Susan Boyle znova stopila na oder, napoveduje pa tudi turnejo in izid plošče. FOTO: Wikipedia Foto Wikipedia

»Spet bom potovala in nastopala, dogovarjam se tudi o turneji po ZDA … več o tem kdaj drugič,« je napovedala 57-letna operna pevka Susan Boyle. Maja naj bi izšel album Ten, na katerem bo predstavila nekaj novih pesmi in nanizala uspešnice desetletne kariere. Toliko namreč mineva, odkar je gledalce in žirijo britanskega izbora talentov ganila z osupljivo priredbo pesmi Sanjala sem iz muzikala Nesrečniki. Čeprav se je Susan Boyle takrat uvrstila na drugo mesto, je ta nastop odločilno vplival na njeno življenje. Do leta 2016, ko se je umaknila iz javnosti, je posnela sedem albumov in bila nominirana za dva grammyja, nastopila je celo pred papežem, njen avdicijski nastop na izboru talentov pa je imel na youtubu več kot 235 milijonov ogledov.

Britanka je v nekaj letih prodala več kot 20 milijonov plošč in z njimi zaslužila 28,5 milijona evrov, vendar menda ostaja skromna. Najdražja predmeta, ki ju ima, sta krznen plašč, vreden 350 evrov, in steklenička parfuma Chanel No. 5. Denar raje podari revnim, prijateljem in sorodnikom. Resda je kupila novo hišo s petimi spalnicami, vredno 350.000 evrov, a tam ni nikoli zaživela, saj vztraja v starem domu v rojstnem Blackburnu na Škotskem. Zaradi drugačnosti – leta 2013 so pri njej diagnosticirali aspergerjev sindrom – je bila večkrat tarča trpinčenja nestrpnežev. A odkar so ji postavili diagnozo, se lažje spoprijema s tesnobami in depresijami, ki jih je prej pripisovala poškodbi možganov zaradi pomanjkanja kisika ob rojstvu.

Ko so jo povabili, naj januarja z drugimi zmagovalci in finalisti natečajev nastopi v posebni oddaji Amerika ima talent: prvaki, se je odzvala in v trenutku zasenčila konkurente. Dobila je prvi zlati gumb v sezoni, njen nastop pa si je ogledalo več kot 10 milijonov ljudi, ki jih je očarala s prirojeno človečnostjo in eleganco, so poročali mediji.

Komentarji: