Eme ne bo, v Liverpoolu bodo Slovenijo zastopali Joker Out

Pesem, s katero bodo maja nastopili na Otoku, bodo predstavili v začetku februarja.
Fotografija: »Mi bomo Joker Out – takšni, kot smo tu, bomo tudi tam,« je na tiskovni konferenci dejal frontman Bojan Cvjetićanin. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
»Mi bomo Joker Out – takšni, kot smo tu, bomo tudi tam,« je na tiskovni konferenci dejal frontman Bojan Cvjetićanin. FOTO: Blaž Samec

RTV Slovenija je tokrat ubrala drugačen pristop, obšla Emo in za evrovizijskega predstavnika Slovenije prihodnje leto v Liverpoolu izbrala Joker Out. Skladbo, s katero se bo ljubljanska zasedba poskušala prebiti v veliki finale 13. maja, bodo predstavili v začetku februarja.

image_alt
Kje na Otoku, to je zdaj vprašanje

Člani benda so pesem, kakor so dejali na današnji tiskovni konferenci, že izbrali, manjka le še besedilo, ki pa da bo zagotovo v slovenskem jeziku. »Predstavljamo Slovenijo. Najbolje se izražamo v slovenščini, najbolj bo pristno, o tem sploh ni bilo nikoli dvoma,« je dejal frontman skupine Bojan Cvjetićanin.

Ena najbolj priljubljenih skupin pri nas ta hip je o sodelovanju na največjem nešportnem televizijskem dogodku na svetu razmišljala že dlje časa in čakala na pravi trenutek, ki je po njihovih besedah prišel zdaj – s ponudbo, ki je niso mogli zavrniti.

Interni izbori med sodelujočimi državami niso redkost, prav tako se je zanj v preteklosti že odločila slovenska nacionalna televizija. Na tak način je bila leta 2013 denimo izbrana Hannah Mancini, ki je s Straight into Love na Švedskem končala na zadnjem mestu prvega polfinalnega večera.

Preberite še:

Komentarji: