Mestni svet predlaga umik Trumpove zvezde

Zadnja odločitev je v rokah hollywoodske trgovinske zbornice.
Fotografija: Uničena zvezda Donalda Trumpa FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Uničena zvezda Donalda Trumpa FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Mestni svet v Hollywoodu je soglasno sprejel, da s pločnika slavnih odstrani zvezdo Donalda Trumpa, ki so jo položili leta 2007. Potem ko je Trump postal predsednik, je utrpela kar nekaj škode, nazadnje so jo skoraj popolnoma uničili julija letos.

A odločitev je v rokah trgovinske zbornice, ki upravlja pločnik in je do zdaj vedno vztrajala, da nikoli ne bodo odstranili zvezde, saj te prikazujejo zgodovino ameriške zabavne industrije. Tako so zavrnili odstranitev zvezd Kevina Spaceyja in Billa Cosbyja, potem ko so ju razgalili v škandalih spolnega nadlegovanja v filmski meki.

Mestni svet svojo odločitev utemeljuje s številnimi spornimi odločitvami ali praksami ameriškega predsednika, od tega, kako nespoštljivo se obnaša do žensk, do krute politike ločevanja otrok od staršev na meji z Mehiko. Trump si je mesto med 2600 drugimi zvezdami ob hollywoodskem bulvarju prislužil s tekmovanjem za miss Universe, v tistem času je bil tudi zvezdnik resničnostne oddaje Pripravnik.

V ponedeljek so 24-letnega Austina Mikela Clayja obtožili vandalizma, ker je prejšnji mesec skoraj povsem razbil zvezdo, grozi mu do tri leta zapora. 

Trumpova zvezda na pločniku je postala pravo bojišče, saj se tam zbirajo tako nasprotniki kot podporniki ameriškega predsednika. 

Preberite še:

Komentarji: