Nagrajeni kolekciji Petje Zorec in Jone Bednjanec

Poseben poklon namenili partnerjema, s katerima sodelujejo od začetka, manekenski agenciji Immortal Models Management in frizerskemu timu Mič Syling
Fotografija: Zmagovita kolekcija Petje Zorec
Odpri galerijo
Zmagovita kolekcija Petje Zorec

Koncept izhaja iz rože kot skupnega vizualnega imenovalca čustvovanja, saj ima različne konotacije glede na uporabo v vsakdanjem življenju. Motiv sem izrazila z nežnimi pastelnimi toni in zemeljskimi barvami, njihovimi kontrasti, vzorci, teksturami in organskimi elementi krojenja,« je Petja Zorec opisala svojo kolekcijo Bloss19OM (Cvet19OM), ki je na nocojšnji sklepni prireditvi 10. izdaji Ljubljanskega modnega tedna LJFW na Trgu republike prejela glavno nagrado wow.

Nagrajenci tokratne, že 10. izdaje od leve proti desni: Petja Zorec, Tomaž Turk in Aska Kajtazović (Mič Styling), Jona Bedjanec in Tomaž Mihelič (Immortal Models Management)  LJFW Foto Melinda Rebrek
Nagrajenci tokratne, že 10. izdaje od leve proti desni: Petja Zorec, Tomaž Turk in Aska Kajtazović (Mič Styling), Jona Bedjanec in Tomaž Mihelič (Immortal Models Management)  LJFW Foto Melinda Rebrek


Kolekcija, v kateri avtorica vidi univerzalne posameznike, ki s svojo ranljivostjo hkrati kažejo moč oziroma samozavest in pogum, je prejela največ točk žirije, sestavljene iz predstavnikov medijev, ki spremljajo LJFW. »Petja ima vedno premišljeno dodelane kolekcije, in čeprav so prvotno zasnovane za moške, je v njenih kosih, tudi na našem dogodku, pogosto videti ženske,« je o glavni nagrajenki, eni prvih, ki se je lotila razvoja moške mode pri nas, dejala Melinda Rebrek, izvršna producentka LJFW.

Najbolj instagramabilna kolekcija Jone Bednjanec Foto Jure Makovec
Najbolj instagramabilna kolekcija Jone Bednjanec Foto Jure Makovec


Navdušila jo je tudi kolekcija Jone Bednjanec, ki je »bila z vsemi barvami in vzorci tako retro, da je bila že kul«. Avtorica jo je poimenovala z Granny Takes a Trip (Babica gre na potovanje), žirantje s slovenske digitalne scene pa so v njej prepoznali največje »instagramabilnost, editorialni in viralni potencial« ter jo razglasili za dobitnico nagrade digi wow (DiGi Winners Of the Week).

Iz zmagovite kolekcije Petje Zorec Foto Jure Makovec
Iz zmagovite kolekcije Petje Zorec Foto Jure Makovec

 

Všečno pogumneje nagradili z aplavzom


Po opažanjih prirediteljev je LJFW ne samo vse bolj množično obiskan, temveč je občinstvo vse bolj sproščeno in si bolj pogumno upa z aplavzom nagraditi tisto, kar jim je všeč. To sta bili prav kolekciji Petje Zorec in Jone Bednjanec, bučno pa so ploskali še predstavitvi kanadske znamke Joseph Ribkoff, Damirju Rakoviću Ponoreliiju, Svetlani Jaćović, tudi Janji Videc. »Veliko pozitivnih odzivov smo prejeli predvsem za predstavitev Josepha Ribkoffa. Občinstvo je navdušilo s sporočilom, da ne glede na to, kako veliko konfekcijsko številko nosiš, se lahko dobro počutiš v svoji koži,« je dodala Melinda Rebrek o kolekciji, ki so jo predstavila dekleta različnih postav, med njimi tekmovalke šova The Biggest Loser Slovenija in predstavnice gibanja I Am All Women.

Ob koncu desete izdaje LJFW so prireditelji poseben poklon namenili partnerjema, s katerima sodelujejo od začetka – to sta manekenska agencija Immortal Models Management in frizerski tim Mič Syling.

Komentarji: