Namigi prireditev: Dnevi poezije in vina

Eden najprestižnejših in najodmevnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, Dnevi poezija in vina, bo letos potekal že 24. leto zapored.
Fotografija: Dnevi poezije in vina na Ptuju. Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Dnevi poezije in vina na Ptuju. Foto Tadej Regent

Ptuj in drugi kraji po Sloveniji
od 26. do 29. avgusta
ob 16.30 uri

Pandemija ni prišla do živega programu festivala, ki bo, kot obljubljajo organizatorji, razkošen in večinoma izveden v živo, le manjši del virtualno. Priznani pesniki in pesnice iz desetih držav bodo na več kot 60 pesniško-glasbenih dogodkih nastopili na Ptuju, v Ljubljani in v drugih krajih Slovenije.

Osrednja gosta festivala bosta ena najbolj prepoznavnih sodobnih italijanskih pesnic Patrizia Cavalli in škotski pesnik ter pisatelj John Burnside, avtor osmih romanov, treh zbirk kratke proze in petnajstih pesniških zbirk. Oba se bosta predstavila z branjem preko videa.

Odprto pismo Evropi bo tokrat napisala in na Ptuju prvič prebrala madžarska pesnica in prozaistka Krisztina Tóth, ki sodi med najbolj brane in priljubljene avtorice na Madžarskem ter je za svoja dela prejela številne literarne nagrade.

Glavnima poudarkoma – poeziji in vinu – se tudi letos pridružuje spremljevalni umetniški program za vse starostne in interesne skupine, vsi dogodki pa bodo brezplačni in bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku.

Komentarji: