Slovenska podoba raja, ki je navdušila Rolling Stonese

Legendarni rokerji na družabnih omrežjih delijo fotografijo Bleda z jezerom, ki na las spominja na njihov logotip. Posnel jo je Miro Majcen.
Fotografija: Da se Bled spremeni v znamenite ustnice z jezikom Rolling Stonesov, je treba poleteti v bližino igrišča za golf. FOTO: Miro Majcen
Odpri galerijo
Da se Bled spremeni v znamenite ustnice z jezikom Rolling Stonesov, je treba poleteti v bližino igrišča za golf. FOTO: Miro Majcen

Bled z jezerom je neštetokrat fotografiran, a njegove podobe še presenečajo. Eno takih, nedvomno presenetljivih, je »pritisnil« fotoreporter Miro Majcen. Po objavi na uradnih profilih skupine The Rolling Stones na twitterju in facebooku je obšla svet.

Razlog? Majcen, fotoreporter POPTV/24ur.com in fotograf, specializiran za koncertno ter letalsko fotografijo, ob tem od lanskega septembra edini uradni fotograf in del ekipe Rolling Stonesov iz Slovenije, je med poletom nad Bledom odkril perspektivo, s katere jezero in bližnje hribovje spominjata na znameniti logotip Rollingov z ustnicami in jezikom.
 

Ko jezero pokaže jezik


Da ti Prešernova podoba raja iz Krsta pri Savici pokaže jezik, se je po vzletu z letališča v Lescah iz motorne cessne pokazalo na višini nekaj sto metrov, okvirno nad blejskim igriščem za golf, nam je povedal. Fotografija je nastala pred dobrim mesecem in bila že tudi objavljena na družabnih omrežjih, med fotografiranjem zadnjega koncerta legendarnih britanskih rokerjev na turneji, ki je bil predvčerajšnjim v Varšavi, pa jo je pokazal ekipi. Rollinge je tako navdušila, da jo zdaj delijo na svojih uradnih profilih. Skupaj z vprašanjem: »Vas to na kaj spominja ...? Fotografijo je posnel eden naših fotografov na turneji, Miro Majcen, med poletom nad Blejskim jezerom v Sloveniji!«


 

Majcen že lani navdušil Jaggerja


Neštetokrat fotografiran ni le Bled, pač pa tudi Mick Jagger, ki pa je prav Majcnovo fotografijo s koncerta v Spielbergu v Avstriji septembra lani izbral za naslovno na svojem profilu na facebooku. Tedaj je Macjen tostran Karavank postal ime tedna na Valu 202. »Pri taki količini svojih fotografij, kot jo je videl Mick Jagger, in da izbere ravno tvojo fotografijo … Izjemno! Spoznal sem celo skupino, a odnos z Rolling Stonesi je bil strogo profesionalen. Pošalili so se ‘Naredi nas lepe!’ in to je to,« je tedaj povedal.Kaj pomeni biti uradni fotograf skupine? To, da si del njihove ekipe. Skupina te najame, kar pomeni, da imaš ekskluzivo nad fotografiranjem celotnega koncerta, medtem ko smejo akreditirani fotoreporterji iz medijskih hiš fotografirati le uvod, izvajanje prvih dveh skladb. Rezultati tvojega dela pristanejo v uradnem gradivu skupine. Z legendarnimi rokerji nisi v tesnem stiku, a v dovoljšnjem, da se bobnar Charlie Watts pošali iz tvojega imena Miro in ga primerja z Mirójem. Namreč slikarjem Joanom Mirójem.

Je Majcen med poleti nad Slovenijo odkril še kakšen »logo« ali motiv, v katerem je mogoče prepoznati kaj presenetljivega? Ne, pravi, Bled je izjema. A je Slovenija iz zraka krasna, doda. Poleti omogočajo čisto druge poglede, tako zdaj, ko je vse zeleno, kot v jesenskih barvah.

Komentarji: