TV namiga: Mirovnik in Genialna prijateljica

Tokrat predlagamo dve HBO-jevi produkciji: začenja se komični akcijski Mirovnik z Johnom Ceno, na TVS pa ponavljajo prvo sezono Genialne prijateljice.
Fotografija: Mirovnik. Foto HBO
Odpri galerijo
Mirovnik. Foto HBO

Ponedeljek, 23. januarja

 

Mirovnik (Premiera): HBO ob 21.00

Peacemaker. ZDA, 2022. 1. sezona. 1/8. Režija: James Gunn. Igrajo: John Cena, Danielle Brooks, Freddie Stroma, Chukwudi Iwuji, Jennifer Holland. Akc. serija. 60 min.

Zgodba o prepričljivo neslavnem človeku, ki verjame v mir za vsako ceno, ne glede na to, koliko ljudi mora zato ubiti.

Gre za nadaljevanje zgodbe o liku, ki ga je John Cena že upodobil v filmu Odred odpisanih: Nova misija iz leta 2021. Po okrevanju od poškodb, ki jih je utrpel med dogodki v filmu, se je Christopher Smith oziroma Mirovnik prisiljen pridružiti skrivnostni organizaciji A.R.G.U.S. Ta želi identificirati in odstraniti parazitska bitja, podobna metuljem, ki so prevzela človeška telesa po vsem svetu. Mirovnik se mora tako naučiti sodelovati, pa čeprav precej na silo.

 

Genialna prijateljica: TV SLO 2 ob 22.00

L'amica geniale. Koprod., 2018. 1. sezona. 1/8. Režija: Saverio Costanzo. Igrajo: Elisa del Genio, Ludovica Nasti, Annarita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa. TV-serija. 60 min. 

Genialna prijateljica. Foto TVS
Genialna prijateljica. Foto TVS

»Lila se je pojavila v mojem življenju v prvem razredu osnovne šole, name je takoj naredila vtis s svojo predrznostjo. V razredu smo si vse veliko upale, a le, kadar nismo bile na očeh učiteljice Olivierove. Lila pa je bila predrzna zmeraj,« v priznani knjigi, ki je pod taktirko mreže HBO postala serija, Elena opiše enega od svojih prvih spominov na Lilo. Danes je Elena Greco odrasla ženska, njena prijateljica Lila Cerullo je izginila brez sledu, ona pa začne pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti, ki bo gledalce odpeljala na ulice Neaplja v petdesetih letih.

Komentarji: