Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Auroville – utopiji naproti, Terminator: Odrešitev in Preverjeno

V južni Indiji obstaja mesto Auroville, utopično mesto prihodnosti, ki pa niti malo ni podobno tistemu iz filma Terminator: Odrešitev. V oddaji Preverjeno pa se bodo med drugim spraševali o dvigu plač ministrom in funkcionarjem.
Auroville utopiji naproti: Foto TVS
Auroville utopiji naproti: Foto TVS
Robi Loboda, Vikend
10. 9. 2019 | 10:35
10. 9. 2019 | 11:37
3:18

Torek, 10. septembra

 

Auroville – utopiji naproti: TVS 2 ob 21 30


Auroville – On the Path to Utopia. Fr. Dok. prog. 55 min.

Oddaja govori o mestu Auroville v južni Indiji, svojevrstni utopiji v nastajanju. Auorville so ustanovili februarja 1968 na pobudo Mirre Alfassa, ki je ob podpori Unesca in indijske vlade povabila prostovoljce z vsega sveta, naj sodelujejo pri gradnji mesta, v katerem bi ljudje od vsepovsod lahko živeli v popolnem sožitju.

Bilo naj bi laboratorij, v katerem bi bilo mogoče vse. Most med preteklostjo in prihodnostjo, prostor za raziskovanje duhovnosti in novih tehnologij. Zdaj v Aurovillu prebiva 2500 ljudi iz 54 različnih držav. Trudijo se ustvarjati idealno mesto za uspešno skupno življenje ne glede na družbene, kulturne in verske razlike.

 

Terminator: Odrešitev: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Terminator Salvation. ZDA, 2009. Režija: McG. Igrajo: Christian Bale, Sam Worthington, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter, Anton Yelchin. Akc. film. 125 min.


Leto 2018. V zadnjem poskusu, da bi rešil človeštvo, zdaj že odrasli John Connor načrtuje nov upor proti robotom. Podjetje Skynet namreč pripravlja nov smrtonosni napad na preostalo peščico ljudi. Connorju in upornikom se pridruži skrivnostni Marcus Wright. Je Marcus vreden Connorjevega zaupanja?

Če je prvi Terminator (1984) gledalce prevzel z izvirno zgodbo in karizmatičnim Arnoldom Schwarzeneggerjem v vlogi robota, pa prvi film iz franšize brez »Švarcija« gledalcu ne ponudi nič drugega kot dobre posebne učinke, ki se nikoli ne končajo.
 


Preverjeno: POP TV ob 22.10


Slo., 2019. Magazin. 60 min.

Foto Š Stringer. / Reuters
Foto Š Stringer. / Reuters


Predlog, da bi za 40 odstotkov povečali plače ministrom in funkcionarjem, še vedno različno odmeva. Pa je res tako zelo nesprejemljiv, kot meni del javnosti? Kakšne so sploh razlike pri plačah javnih uslužbencev?

Je dolgoletni predsednik mariborskega delovnega sodišča, ki naj bi zalezoval nekdanjo partnerko in ji grozil, nadaljeval svoje početje tudi, ko ga je ovadila in zahtevala prepoved približevanja? Kljub temu da je domnevno svoj položaj predsednika izrabljal za oviranje postopkov na sodišču, ga je disciplinski senat sodnega sveta oprostil vseh očitkov.

So vedno bolj priljubljene elektronske cigarete res lahko zelo nevarne?

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine