TV namigi: Četverica proti banki, Teorija vsega in Maščevanje

Trojica s pomočnikom se želi maščevati banki, ki jih je opeharila, filmski poklon Stephenu Hawkingu in premiera filma s Schwarzeneggerjem, ki je gradbenik.
Fotografija: Četverica proti banki Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Četverica proti banki Foto Tv Slo

Sobota, 25. julijaČetverica proti banki: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Vier Gegen Die Bank. Nem., 2016. Režija: Wolfgang Petersen. Igrajo: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Jan Josef Liefers, Michael Herbig, Antje Traue. Kom./krim. 90 min.


Peter, Max in Chris potrebujejo denar, saj jih je banka opeharila pri investicijskih špekulacijah. Peter, igralec, živi v stari slavi in počasi prazni svoj bančni račun. Marketinški strokovnjak Max želi odpreti svojo agencijo. Boksar Chris pa si želi telovadnico, predvsem zato, da bi naredil vtis na svoje oboževalke. Hitro najdejo žrtev v banki, ki naj bi jim pomagala izvesti drzen načrt: svetovalca za naložbe Tobiasa. Toda ne vedo, da je Tobias že v težavah …

Prvi film Wolfganga Petersena po desetih letih je ritchijevska mešanica humorja in nasilja.

 

Teorija vsega: Planet TV ob 22.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Theory of Everything. Koprod., 2014. Režija: James Marsh. Igrajo: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior, Sophie Perry, Finlay Wright-Stephens. Bio. drama. 145 min.Stephen Hawking je bil eden največjih znanstvenikov našega časa in to, da ga bolezen ALS, ki je običajno smrtna po nekaj letih, ni ustavila več kot tri četrt stoletja, je le eden od neverjetnih vidikov njegovega življenja.

Teorija vsega je primeren poklon Hawkingu, hkrati pa se izogne pastem poveličevanja ali pokroviteljstva tako junaka kot njegove življenjske zgodbe. Marsh režira suvereno, a Eddie Redmayne kot Hawking je tisti, ki dokončno ustvari ta film, saj je njegova preobrazba resnično neverjetna.

 


Maščevanje: Kanal A ob 22.10


Viekndova ocena: 3 (od 5)

Aftermath. ZDA, 2017. Režija: Elliott Lester. Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Scoot McNairy, Maggie Grace, Judah Nelson, Larry Sullivan. Drama. 100 min.


Maščevanje Foto Pro Plus
Maščevanje Foto Pro Plus


Film pripoveduje zgodbo gradbenika Romana Melnyka, ki se mu življenje obrne na glavo, ko v letalski nesreči zaradi napake kontrolorja letenja Jaka umreta njegova žena in noseča hčerka. Pri letalski družbi, s katero sta leteli, naleti na hladen in uraden sprejem. Roman je skrušen, brez odgovorov na svoja vprašanja, ostali so mu le spomini ...

Komentarji: