Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Dajva se dol, Dekliščina in Planet samskih

Nocoj bo večer za romantike, ki bodo lahko izbirali med premiero filma Dajva se dol, ki je kljub neposrečenemu prevodu prava osvežitev v poplavi romantičnih komedij, prav tako solidno Dekliščino in simpatično poljsko uspešnico slovenskega režiserja.
Dajva se dol Foto Pro Plus
Dajva se dol Foto Pro Plus
Robi Loboda, Vikend
7. 9. 2019 | 00:00
3:23

Sobota, 7. septembra

 

Dajva se dol: POP TV ob 22.05


Sleeping with Other People. ZDA, 2015. Režija: Leslye Headland. Igrajo: Alison Brie, Jason Sudeikis, Jordan Carlos, Margarita Levieva, Charles Cain. Rom. drama. 115 min.

Jack večino svojega življenja posveča osvajanju žensk, dokler vnovič ne sreča zapeljive Lainey, s katero je kot najstnik izgubil nedolžnost. Tudi ona ima podobne težave s skakanjem čez plot, zato skleneta dogovor, da se ne bosta podala med rjuhe, temveč bosta ostala prijatelja. Toda več časa, ko preživita skupaj, bolj očitno postaja, da sta ustvarjena eden za drugega, zaradi pritajenih čustev pa se znajdeta v vedno bolj zabavnih težavah.

Premisa, s katero je poskusila že komedija Ko je Harry srečal Sally – ali sta moški in ženska lahko le prijatelja – je obdelana dovolj pristno in duhovito, da je film osvežitev v morju klišejskih romantičnih komedij.

 

Dekliščina: Planet TV ob 20.00


Bridesmaids. ZDA, 2011. Režija: Paul Feig. Igrajo: Kristen Wiig, Terry Crews, Maya Rudolph, Tom Yi, Elaine Kao. Rom. kom. 145 min.

Dekliščina Foto Planet TV
Dekliščina Foto Planet TV


Lillian in Annie sta najboljši prijateljici. Ko se Lilian zaroči, prosi Annie, naj bo njena družica. Annie, ki sama nima ravno sreče v ljubezni in je poleg tega še brez ficka, je navdušena – dokler ne ugotovi, kaj vse se od glavne družice pravzaprav pričakuje. Ko spozna še druge družice, je naravnost zgrožena.

Tovrstnih komedij o pripravah na poroko mrgoli in ponavadi gre za klone, a tu in tam kakšna izstopa. Dekliščina je ena od teh, saj zaradi izvirnega humorja, ki stopa po robu, in prepričljivosti Kristen Wiig, ki je tudi soscenaristka, dve uri mineta v trenutku.

 

Planet samskih: TVS 1 ob 20.05


Planeta Singli. Pol., 2016. Režija: Mitja Okorn. Igrajo: Maciej Stuhr, Agnieszka Wiedlocha, Piotr Glowacki, Weronika Ksiazkiewicz, Tomasz Karolak. Rom. kom. 130 min.


Anja je učiteljica glasbe, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo. Tomek je voditelj najbolj priljubljene in kontroverzne TV oddaje v državi, ki na vsako situacijo odgovori s ciničnim humorjem. Ravno, ko išče temo svoje naslednje oddajo, po naključju sreča Anjo in najde navdih v njeni nepopravljivi romantični naravi.

Planet samskih je dokaz, da romantična komedija ni pozabljen žanr, le Hollywood je pozabil, kako se ti filmi snemajo. Mitja Okorn pač ne. Uspešno je oživil zimzelene vzorce: sentimentalnost nosi na dlani in junaki morda niso realistični, a so v sklopu zgodbe prepričljivi in se gledalcu hitro priljubijo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine