TV namigi: Dom gospodične Peregrine, Smetišče in 537 glasov

Film o šoli za otroke z nadnaravnimi sposobnostmi, na smetišču otroka najdeta dragoceno denarnico, v duhovitem dokumentarcu pa o zmedi na ameriških volitvah.
Fotografija: Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Foto Planet TV
Odpri galerijo
Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Foto Planet TV

Četrtek, 26. novembraDom gospodične Peregrine za nenavadne otroke: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Koprod., 2016. Režija: Tim Burton. Igrajo: Eva Green, Ella Purnell, Samuel L. Jackson. Mlad. pust. film. 127 min.
Zgodba pripoveduje o 16-letnem Jaku, ki po tragični dedkovi smrti prejme pismo, ki ga popelje na velški otok. Med ruševinami stare vile se skriva nenavadna šola za otroke z nadnaravnimi sposobnostmi, ki jih poskušajo nadzorovati in razviti pod vodstvom odločne gdč. Peregrine. Toda ogroža jih temačna sila, zato se morajo hitro naučiti zaupati drug drugemu in združiti svoje osupljive moči.

Režiser Tim Burton je v preteklosti postregel s čudovitimi nenavadneži, mladimi in starimi, živimi in neživimi, prijaznimi in strašljivimi, in številni so pustili globok pečat v družbi in kulturi. Roman, na katerem temelji film (in je v slovenščini izšel kot Otok nenavadnih otrok), se je zaradi mladostniškega, nedolžnega pogleda na drugačnost zdel idealen zanj, a najbrž je to projekt, ki bi se ga moral Burton lotiti v mladih letih.


 

Smetišče: Planet TV 2 ob 21.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Trash. Koprod., 2014. Režija: Stephen Daldry. Igrajo: Rickson Tevez, Wagner Moura, José Dumont, Daniel Zettel. Krim. 120 min.


Smetišče Foto Planet TV
Smetišče Foto Planet TV


V brazilskem mestu najstnika Raphael in Gardo vsakdanjik preživljata na smetišču, kjer brskata med smetmi v upanju, da bosta našla kaj koristnega. Nekega dne najdeta denarnico, v kateri so denar, osebna izkaznica, zemljevid in ključi. Ko policija razpiše bogato nagrado za najditelje denarnice, se najstnika zavesta pomembnosti svoje najdbe.

Da bi se izognila policiji, se jima pridruži še njun prijatelj Rato in skupaj začnejo poizvedovati, zakaj je denarnica tako dragocena. Do vsakogar nezaupljivi mladostniki srečajo ameriška misijonarja, razočaranega očeta Julliarda in njegovo mlado pomočnico Olivio. Dvojica bi jim morda lahko pomagala.


 

537 glasov: HBO ob 21.55


537 Votes. ZDA, 2020. Režija: Billy Corben. Dok. film. 120 min.

537 glasov Foto HBO
537 glasov Foto HBO


Napeti domišljeni dokumentarec »537 glasov« režiserja Billyja Corbena prikazuje, kako je odmevni mednarodni pravni spor za skrbništvo tedaj šestletnega Eliána Gonzáleza leta 2000 sprožil politični pretres v okrožju Miami-Dade, ki je pomembno vplival na izid predsedniških volitev. S spornim ponovnim štetjem glasov na Floridi je z vsega 537 glasovi prednosti zmagal George W. Bush.

Dokumentarec s humorjem, zagnanostjo in novimi ugotovitvami razkriva ključne igralce, ki so prispevali k zmedi v volilnem okrožju na Floridi.

Komentarji: