TV namigi: Dorien B., Prosti pad in Lovca na družice

Veterinarka ima obdobje slabih novic, Michaelu Douglasu se strga film in se zateče k nasilju, nepovabljena udeleženca porok pa osvajata družice.
Fotografija: Dobra plat Dorien B. Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Dobra plat Dorien B. Foto Tv Slo

Sreda, 18. novembra

 

Dobra plat Dorien B.: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 od 5)

The Best of Dorien B. Bel., 2019. Režija: Anke Blondé. Igrajo: Dirk van Dijck, Sebastien Dewaele, Isabelle van Hecke, Katelijne Verbeke, Peter De Graef. Kom./drama. 110 min.


Sedemintridesetletna Dorien ima cvetočo veterinarsko prakso, dva ljubka otroka in uspešnega moža. Vse se zdi v redu, a ni tako. Kot da ima Dorien v sebi črno luknjo, kamor vleče njeno življenje … Slabim novicam sledijo še slabše: zakonske težave njenih staršev, njena zveza je pod neprestanimi preizkušnjami, veterinarska praksa se zaplete zaradi »konjskega pacienta«...

Previdna in nekoliko zmedena Dorien je vseskozi simpatičen lik v tej filmski pripovedi, kjer se priložnosti porajajo iz življenjskih nezgod.

 


Prosti pad: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Falling Down. ZDA, 1993. Režija: Joel Schumacher. Igrajo: Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey, Rachel Ticotin, Tuesday Weld. Drama. 125 min.


Prosti pad Foto Tv Slo
Prosti pad Foto Tv Slo


Zgodba se začne na vroče poletno jutro, ko se William Foster napoti domov. Vročina, prometni zastoj, pokvarjena klima v avtu in neprijazni ljudje so dovolj, da se mu končno strga film. Na lepem izstopi iz avta, jeklenega konjička pusti kar sredi ceste in se peš odpravi cilju naproti. Jezen in na koncu z živci se kmalu zateče k nasilju. Ko v roke dobi še orožje, postane tempirana bomba ...

Eden boljših filmov letos preminulega režiserja je včasih smešen, včasih ganljiv, a v svojem bistvu gre za metaforo odtujenosti sodobnega življenja.

 


Lovca na družice: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Wedding Crashers. ZDA, 2005. Režija: David Dobkin. Igrajo: Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fisher. Rom. kom. 135 min.


Lovca na družice Foto Tv Slo
Lovca na družice Foto Tv Slo


John in Jeremy se nepovabljena udeležujeta porok in izkoriščata romantično ozračje za osvajanje nevestinih spremljevalk.

Ko Jeremy izve, da se bo v kratkem poročila hčerka znanega politika, se z Johnom seveda hitro odločita, da se bosta tudi tokrat udeležila razkošne slovesnosti. Tam se zagledata v sestri Claire in Glorio Cleary. A stvari tokrat ne gredo po načrtu ...
 

Komentarji: