TV namigi: Džungla, Ratatouille, Njeni tastari in Zapisan slavi

Premiera filma o četverici, ki se jim avantura v bolivijskih gozdovih obrne na glavo, animirana poslastica o podgani, ki se posveti kuhanju, Greg Focker bo skušal bivšega agenta Cie prepričati, da je vreden njegove hčere, in biografski film o avtorju folk glasbe Woodyju Guthrieju.
Fotografija: Džungla FOTO: TVS
Odpri galerijo
Džungla FOTO: TVS

Petek, 22. maja

 

Džungla: TVS 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Jungle. Koprod., 2017. Režija: Greg McLean. Igrajo: Daniel Radcliffe, Yasmin Kassim, Luis Jose Lopez, Lily Sullivan, Jacek Koman. Pust. film. 120 min.


Leto 1981. Mladi Izraelec Yossi se med popotovanjem po svetu ustavi tudi v Boliviji. Tam se spoprijatelji s popotnikoma Kevinom in Marcusom. Med iskanjem dogodivščin v La Pazu Yossi naleti na skrivnostnega avanturista, Avstrijca Karla. Ta predlaga obisk džungle v severnem delu države, kjer živi eno slabo poznanih plemen, s katerimi je v dobrih odnosih.

Yossi v avanturo pregovori še Kevina in Marcusa, tako da se četverica pod Karlovim vodstvom poda v neraziskane (in na zemljevidih neoznačene!) kraje. A razmere se začnejo zapletati in Karl nima ravno brezhibne preteklosti …


 

Ratatouille: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

ZDA, 2007. Režija: Brad Bird. Glasovi: Lado Bizovičar, Matjaž Javšnik, Branko Završan, Iztok Valič, Vojko Belšak. Anim. film. 120 min.


Ratatouille FOTO: Press Release
Ratatouille FOTO: Press Release


Podgana po imenu Remy si močno želi, da bi nekega dne postal slaven kuharski mojster. A podganam ni dovoljeno v prostore, kjer prebivajo ljudje, kaj šele da bi jim dovolili v kuhinjo. Usoda hoče, da se Remy znajde v restavraciji svojega kulinaričnega idola, slavnega mojstra Augusta Gusteauja. Remy se odloči, da bo vstopil v svet kulinarike.

Režiser Brad Bird je že z animiranim filmom Neverjetni pokazal, kako je ta lahko zanimiv za vse generacije. In to mu je tudi tokrat uspelo. Čeprav podgane niso priljubljene živali, je glavnemu junaku z obrazno mimiko dal duhovitost, inteligenco in humanost.

 


Njeni tastari: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Meet the Parents. ZDA, 2000. Režija: Jay Roach. Igrajo: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Nicole DeHuff. Kom. 120 min.


Njeni tastari FOTO: Pro Plus
Njeni tastari FOTO: Pro Plus


Greg Focker je noro zaljubljen v punco Pam Byrnes in prišel je čas, ko jo je pripravljen tudi zasnubiti. Prepričan je, da se bo Pam z njim poročila le, če bo najprej zaprosil njenega avtoritativnega očeta Jacka, bivšega agenta Cie.

Ko s Pam odpotujeta k njeni družini, gre Gregu vse narobe, saj po Jackovem mnenju nihče ni dovolj dober za Pam.


 

Zapisan slavi: TVS 1 ob 22.50


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Bound for Glory. ZDA, 1976. Režija: Hal Ashby. Igrajo: David Carradine, Ronny Cox, Melinda Dillon, Gail Strickland. Bio. drama. 150 min.


Zapisan slavi FOTO: TVS
Zapisan slavi FOTO: TVS


Film spremlja življenje znamenitega avtorja folk glasbe Woodyja Guthrieja, ki se je v srca Američanov vtisnil s skladbo This Land Is Your Land in močno vplival na Boba Dylana. Z železnico je prepotoval je vso državo, počel vse mogoče in vtise prepesnil v pesmi.

Film se začne med veliko depresijo, katastrofalno ekonomsko krizo, ki prizadene Združene države v 30. letih, Ameriko udari še naravna nesreča ...

Komentarji: