TV namigi: Jackie, Bull in Vreme, ki je dvignilo prah

Biografska drama o prvi dami Jacqueline Kennedy, 5. sezona priljubljene serije o psihologu na sodišču in dokumentarna serija o ekstremnih vremenskih pojavih.
Fotografija: Jackie Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Jackie Foto Tv Slo

Sreda, 17. februarjaJackie: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Jackie. ZDA, 2016. Režija: Pablo Larraín. Igrajo: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt. Bio. film. 110 min.
Biografska drama o prelomnem in tragičnem trenutku ameriške zgodovine, atentatu na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja konec leta 1963. Natalie Portman v naslovni vlogi prve dame Jacqueline Kennedy ustvaril pretresljiv, intimen in izviren film, v katerem Johna F. Kennedyja doživljamo skozi oči ikonične prve dame, ki mora kljub pretresenosti in žalovanju zbrati vse moči in poskrbeti za moževo dediščino ter oba užaloščena in prestrašena otroka.

Film je bil nominiran za tri oskarje (za glavno žensko vlogo, za kostume in glasbo), a je ostal praznih rok.


 

Bull: Fox Crime ob 22.00


ZDA, 2020. 5. sezona. 1/8. Režija: Glenn Gordon Caron. Igrajo: Michael Weatherly, Freddy Rodríguez, Yara Martinez, Geneva Carr, Jaime Lee Kirchner. TV-serija. 55 min.

Bull Foto Fox
Bull Foto Fox


Michael Weatherly se vrača kot samozavesten in očarljivi dr. Jason Bull, ki s pomočjo psihologije, človeške intuicije ter vrhunske tehnologije ugotavlja, kako se bodo v sodnem procesu odzvali porotniki, odvetniki, priče in obtoženci, ter tako svojim strankam prinese prednost na sodišču.

V novi sezoni se Bull in ekipa, ki jo zaposluje v svojem podjetju TAC, privajajo na virtualno sodišče. New York je namreč zaradi epidemije koronavirusa zaprt in posledice čutijo tudi vsi člani TAC-a.

 


Vreme, ki je dvignilo prah: Neverjetno vreme: National Geographic ob 22.00


Weather Gone Viral: Out of this World. ZDA, 2019. 1/8. Dok. serija. 55 min.

Vreme, ki je dvignilo prah: Neverjetno vreme Foto National Geographic
Vreme, ki je dvignilo prah: Neverjetno vreme Foto National Geographic


V seriji so ustvarjalci izpostavili najbolj ekstremne vremenske pojave, kar jih je bilo ujetih na film.

Pogovarjali so se s preživelimi, ki so navkljub majhnim možnostim premagali naravo. Poklonili pa so se tudi vremenoslovcem ter njihovemu težaškemu delu in novinarjem, ki poročajo o zgodbi, na koncu pa sami pristanejo v njej.

Komentarji: