TV namigi: Machu Picchu, Zamolčana preteklost in S.W.A.T.

Dokumentarna serija o starodavnih gradbenih podvigih, filmska priredba romana Thomasa Hardyja Casterbriški župan in premiera druge sezone akcijske serije.
Fotografija: Starodavni gradbeni podvigi: Machu Picchu Foto Tvspored-service Tv Slo
Odpri galerijo
Starodavni gradbeni podvigi: Machu Picchu Foto Tvspored-service Tv Slo

Četrtek, 5. avgustaStarodavni gradbeni podvigi: Machu Picchu: TV SLO 1 ob 21.10


Ancient Superstructures. Fr./Nem, 2019. 1/4. Dok. serija. 45 min.

Ta serija razkriva skrivnosti v ozadju Velikega kitajskega zidu, jordanskega dragulja Petre, inkovske citadele Machu Picchu in otoškega srednjeveškega samostana Le Mont Saint-Michel v Franciji.

Prvi del je posvečen mestu na vrhu 2430 metrov visoke gore v Andih, ki so ga zgradili Inki v 15. stoletju in je presenetljivo dobro ohranjeno. S sodobno tehnologijo so arheologi, geologi, gradbeniki in drugi strokovnjaki razvozlali več ugank, povezanih z nastankom mesta. Med drugim so ugotovili, kako so Inki gradili brez strojev, posebnega orodja in celo brez malte.

 


Zamolčana preteklost: Kanal A ob 21.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Claim. VB., 2000. Režija: Michael Winterbottom. Igrajo: Peter Mullan, Milla Jovovich, Wes Bentley, Nastassja Kinski, Sarah Polley. Drama. 135 min.


Zamolčana preteklost Foto Pro Plus
Zamolčana preteklost Foto Pro Plus


Zgodba je priredba klasičnega romana Thomasa Hardyja Casterbriški župan.

Dillon je pionir, ki se je moral pri iskanju zlata spopasti z ostrimi zimami. Zdaj je Dillon bogataš, ki ima v lasti skoraj celotno rudarsko mesto. Toda bolestna ambicija in pohlep, ki sta ga pripeljala do uspeha, ga naposled dohitita, ko v mesto prispejo trije neznanci. Dalglish je zemljemerec, ki namerava skozi mesto speljati novo železnico, z njim pa prideta tudi dve ženski iz Dillonove preteklosti, ki nosita skrivnost, ki bi zanj lahko bila pogubna.
 S.W.A.T. – Specialci: Brio ob 21.55


S.W.A.T. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/23. Režija: Bill Gierhart. Igrajo: Jimmy Jean-Louis, Gene Farber, Nikiva Dionne, Dmitri Schuyler-Linch, Lou Ferrigno Jr.. Akc. nan. 55 min.

s.w.a.t. Foto Pro Plus
s.w.a.t. Foto Pro Plus


Narednik Daniel Harrelson - Hondo, nekdanji marinec, postane vodja specialne enote policije v njegovem rodnem Los Angelesu. Razdvojen med dvema svetovoma – ulicami mesta, kjer je odraščal, in policijskimi vrstami – se Hondo vedno znova izkaže kot odličen vodja enote.

V novi sezoni ekipa specialcev poskuša zaustaviti zločince, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi, a jih med akcijo preseneti silovit potres. Street se s težavo privaja na novo delovno mesto policista na patrulji, Hondo pa se zaplete z okrožno tožilko.

Komentarji: