TV namigi: Michael Palin v S Koreji, Zamenjan in Vedno priča

Monty Pythonovec bo tokrat obiskal zloglasno komunistično državo, film o mami, ki išče izginulega sina, načrtovalka porok pa bi tudi sama rada postala nevesta.
Fotografija: Michael Palin v Severni Koreji Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Michael Palin v Severni Koreji Foto Tv Slo

Četrtek, 12. novembra

 

Michael Palin v Severni Koreji: TV SLO 2 ob 20.00


Michael Palin in North Korea. VB, 2018. 1/2. Režija: Neil Ferguson. Dok. miniserija. 50 min.

Michael Palin je v dobrem tednu prepotoval več kot dva tisoč kilometrov in prečkal ozemlje ene izmed najtežje dostopnih držav na svetu – Severne Koreje.

Palin je obiskal zloglasno mejno točko med obema Korejama, glavno mesto Pjongjang in goro Paektu na meji s Kitajsko, ki je v korejski kulturi sveti kraj. Producenti dokumentarne serije so za pridobitev vseh dovoljenj potrebovali dve leti. Palin, slavni britanski igralec, član nekdanje znamenite humoristične skupine Monty Python, je na potovanju v vsaj na videz sproščeni družbi praznoval tudi svoj 75. rojstni dan.

 


Zamenjan: Kino ob 21.45


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Changeling. ZDA, 2008. Režija: Clint Eastwood. Igrajo: Angelina Jolie, Colm Feore, Amy Ryan, Gattlin Griffith. Triler. 165 min.


Zamenjan Foto Pro Plus
Zamenjan Foto Pro Plus


Los Angeles leta 1928. Christine Collins je predana mama devetletnemu sinu Walterju . A ko se nekega dne vrne iz službe, najde hišo prazno. Policija tava v temi, zato se Christine za pomoč obrne še na popularnega pastorja Gustava Briegleba. Ko jo po petih mesecih s policije pokličejo, da so našli Walterja, se zdi, da je njene more konec. A na železniški postaji zagleda dečka, ki ni njen sin.

Zanimiv scenarij, ki prikaže nemoč žensk v tistem času, dobra igra in odlična scenografija poskrbijo, da je film kakovosten izdelek, a mu vseeno zmanjka nekaj čustvene dimenzije.


 

Vedno priča, nikoli nevesta: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

27 Dresses. ZDA, 2008. Režija: Anne Fletcher. Igrajo: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Brian Kerwin, Charli Barcena. Rom. kom. 135 min.


Vedno priča, nikoli nevesta Foto Planet TV
Vedno priča, nikoli nevesta Foto Planet TV


Romantična komedija izpod peresa scenaristke Hudičevke v Pradi s Katherine Heigl v glavni vlogi.

Prikupna Jane je romantična duša. Obožuje poroke, zato svoj prosti čas preživlja kot načrtovalka porok. Doživela jih je že 27, a vedno le kot priča. Upa, da bo nekoč napočil dan, ko bo tudi sama postala nevesta. Jane je skrivaj zaljubljena v svojega šefa Georgea.

Komentarji: