Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Middleton, Polka in valček in Za dva solda upanja

Komedija o spominih na študentska leta, festival narodno zabavne glasbe tokrat iz studia in italijanska klasika o ljudeh, ki prekipevajo od življenja.
Middleton Foto Tv Slo
Middleton Foto Tv Slo
R. L., Vikend
12. 2. 2021 | 06:30
3:16

Petek, 12. februarjaMiddleton: TV SLO 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

At Middleton. ZDA, 2013. Režija: Adam Rodgers. Igrajo: Andy Garcia, Vera Farmiga, Taissa Farmiga, Spencer Lofranco. Rom. drama. 100 min.


Vera Farmiga in Andy Garcia upodabljata zgodbo o dveh ljudeh, ki nimata nič skupnega, razen tega, da imata oba otroka, ki se od­pravljata na univerzo. In prav tam, na informativnem dnevu na univerzitetnem kampusu, kamor sta pripeljala ona hčerko in on sina, se spo­znata. Ko se po spletu oko­liščin znajdeta ločena od skupine, si začneta deliti spomine na svoje študijske čase, nato pa si zaupata tudi dejstva iz svojega sedanjega življenja ...

Simpatična komedija z ži­vahnim scenarijem sicer ni posebej inovativna, a glav­na igralca premoreta dovolj igralske širine in kemije, da je film vreden ogleda.


 

Slovenska polka in valček 2020: TV SLO 1 ob 20.00


Slo., 2021. Vodi: Darja Gajšek. Festival NZ glasbe. 115 min.

Darja Gajšek Foto Domen Jančič
Darja Gajšek Foto Domen Jančič


Festival, ki bi moral biti že oktobra lani, bodo zaradi koronskih časov izvedli v studiu TVS. Nastopilo bo sedem uveljavljenih ansamblov, ki so se v finalni večer uvrstili s povabilom organizatorja, pridružila pa se jim bo šesterica mladih sestavov, ki so do finala prišli v sklopu oddaje Slovenski pozdrav.

Tekmujoči ansambli so: Vikend, Naveza, Unikat, Storžič, Veseli svatje, Veseli Dolenjci, Ansambel Roka Žlindre, Zadetek, Špadni fantje, Opoj, Dolenjskih 5, Raubarji in S.O.S. kvintet. Njihove tekmovalne skladbe si bomo lahko ogledali skozi videospote. Člani strokovne komisije, ki bo ocenjevala skladbe, so: Matjaž Robavs, Brigita Vrhovnik Dorič, Tjaša Hrovat Steklasa in Matej Rihter Riki.

 


Za dva solda upanja: TV SLO 1 ob 22.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Due soldi di speranza. Ita., 1952. Režija: Renato Castellani. Igrajo: Maria Fiore, Vincenzo Musolino, Filomena Russo, Luigi Astarita, Luigi Barone. Rom. kom. 95 min.


Za dva solda upanja Foto Tv Slo
Za dva solda upanja Foto Tv Slo


Italijanski režiser Renato Castellani, pripadnik t. i. rožnatega oz. olepšanega neorealizma, je posnel film o ljudeh, ki prekipevajo od življenja, čeprav se nahajajo v neperspektivnih razmerah revnega italijanskega juga.

V vasi na pobočjih Vezuva mladi Antonio zaman išče delo, da bi lahko preživljal sebe, svojo mater in štiri sestre. Carmela, hči skopega posestnika, se zaljubi vanj in si z južnoitalijansko žensko trmo vbije v glavo, da se bo poročila z njim ...

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine