TV namigi: Mož, ki je preveč videl, Nočni let in Vseprisoten

Dokumentarec o Borisu Pahorju, film o ženski, ki mora kljub strahu pred letenjem na letalo, in zgodba o mladeniču, ki je obseden z videonadzorom drugih ljudi.
Fotografija: Mož, ki je preveč videl Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Mož, ki je preveč videl Foto Tv Slo

Četrtek, 29. aprila

 


Mož, ki je preveč videl: TV SLO 2 ob 21.35


The Man Who Saw Too Much. VB, 2019. Režija: Jill Nicholls. Dok. film. 70 min.

Britanski dokumentarni film je pripoved o življenju in delu Borisa Pahorja, izjemnega tržaškega pisatelja in enega najbolj prevajanih slovenskih avtorjev, ki ga je že v otroštvu zaznamovalo sovraštvo – požig slovenskega Narodnega doma.

Film prinaša Pahorjevo pričevanje o odraščanju v fašistični Italiji in boju zoper nacizem ter o brutalni izkušnji internacije v koncentracijskih taboriščih Dachau, Bergen-Belsen in Natzweiler-Struthof.

Boris Pahor je avgusta lani praznoval častitljivih 107 let.

 


Nočni let: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Red Eye. ZDA, 2005. Režija: Wes Craven. Igrajo: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Laura Johnson, Max Kasch. Triler. 95 min.


Nočni let Foto Pro Plus
Nočni let Foto Pro Plus


Lisa je simpatična upravnica hotela, ki ne mara potovati z letalom. Toda okoliščine jo nekega dne prisilijo, da se vseeno odpravi na pot z letalom.

Med čakanjem na let spozna prijetnega mladeniča Jacksona. Ko se nato vkrcata na letalo, se izkaže, da sedita skupaj. Toda že nekaj trenutkov po vzletu Jackson pokaže svoj pravi obraz. Na letalu je samo zaradi Lise, ki je ključni člen v načrtovanem atentatu na nekega politika. Če Lisa ne bo ubogala in storila vsega, kar ji Jackson naroči, bodo umorili njenega očeta.

 


Vseprisoten: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Vezdesuštijat. Bolg., 2017. Režija: Ilian Djevelekov. Igrajo: Velislav Pavlov, Teodora Duhovnikova, Vesela Babinova, Anastassia Liutova, Toni Minasyan. Drama. 120 min.


Vseprisoten Foto HBO
Vseprisoten Foto HBO


Emil je lastnik oglaševalske agencije in v prostem času piše knjige. Ko ga njegov invalidni oče prosi, naj v njegovo sobo namesti kamero, da bi ugotovil, kdo mu krade, Emil dobi idejo za novo zgodbo.

V ta namen zato vgradi mnoge skrite kamere v pisarno svoje žene, psihiatra, kopalnico svojega tasta, upokojenega vojaškega generala, pa tudi v službi, vse to brez vednosti ljudi, ki jih kamere snemajo. Videonadzor se kmalu sprevrže v obsedenost ...

Komentarji: