TV namigi: Pete in njegov zmaj, Mami, strah me je in košarka

Fantazijska mladinska pustolovščina o dečku in njegovem zmaju, v dokumentarcu o dveh deklicah, ki ju trpinči tesnoba, začenjajo pa se tudi kvalifikacije za EP 2021 v košarki.
Fotografija: Pete's Dragon - Pete in njegov zmaj Foto Planet TV
Odpri galerijo
Pete's Dragon - Pete in njegov zmaj Foto Planet TV

Četrtek, 2. februarja

 

Pete in njegov zmaj: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Pete's Dragon. ZDA, 2016. Režija: David Lowery. Igrajo: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence, Wes Bentley. Pust. film. 115 min.


Gozdna čuvajka Grace nekega dne med obhodom odkrije dečka Peta, ki že šest let živi v gozdu, preživeti pa naj bi mu pomagal prijatelj Elliott. Grace se z očetom in malo Natalie odpravi raziskat Petovo skrivnost in izkaže se, da je fantkov skrivnostni prijatelj prijazni zmaj. Toda na videz nevarni stvor nažene strah v kosti meščanom, ki se pod vodstvom Nataliejinega mrkega strica Gavina odpravijo na neusmiljen lov.

Prisrčna družinska pustolovščina, ki ne pretirava s sladkobnostjo.


 

Mami, strah me je: TVS 2 ob 18.20


Mor, jeg er bange. Dan., 2017. Dok. film. 55 min.

Mami, strah me je Foto TVS
Mami, strah me je Foto TVS


Avtorji oddaje so spremljali družini s hčerkama, ki ju trpinči tesnoba. Deklici se s težavo prebijata skozi dan. Signe si ne upa stopiti v dvigalo, nastopiti pred šolskim razredom in zagrešiti kakršne koli napake. Lauro neprestano skrbi za varnost staršev; če mame ali očeta ni v bližini, jo prevzame neizmeren strah. Družini se zato udeležita strokovnega terapevtskega programa in vztrajno izpolnjevanje nalog jim prinese mirnejši vsakdan.

Film bo hkrati iskal in ozavestil občinstvo o mehanizmih, zaradi katerih vedno večja skupina otrok in mladostnikov čuti onesposobljena.


 

Košarka: Kanal A ob 17.45


Kvalifikacije za EP 2021 v košarki (M): Madžarska – Slovenija.

Košarka, reprezentanca Foto Kzs
Košarka, reprezentanca Foto Kzs


Slovenska reprezentanca začenja pot k ubranitvi naslova evropskega prvaka. Za začetek kvalifikacij naše čaka gostovanje na Madžarskem. Z vzhodno sosedo se je Slovenija nazadnje pomerila prav v pripravah pred EuroBasketom 2017 in jo takrat visoko premagala.

Komentarji: