TV namigi: Proslava, Slovenija-Poljska in Podli fantje

Proslava ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini bo posvečena Borisu Pahorju, slovenske košarkaše čakajo Poljaki in akcijska komedija o dveh policajih.
Fotografija: Boris Pahor Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Boris Pahor Foto Jože Suhadolnik/Delo

Sreda, 14. septembra

Proslava ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini: TV SLO 1 ob 20.00

Slo., 2022. Režija: Yulia Roschina. Prenos. 80 min.

Navdih za tokratno državno proslavo je izjemna dediščina letos preminulega pisatelja Borisa Pahorja: njegovo življenje, osebnost, literarni opus. Pahor je nazdravljal svobodi, resnici in pravici, načelom, ki vejejo iz njegovih del, pa tudi ljubezni, edini vrednoti, ki človeka zmore rešiti zla.

Umetniški program bodo sooblikovali Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Policijski orkester, Avtomobili, Vasko Atanasovski, Teo Collori, Lea Sirk, Jure Lesar, Štefica Graselli, Gregor Ravnik, Drago Mislej - Mef, plesalca Nastja Bremec Rinya in Michal Rinya ...

Slovenija : Poljska: POP TV ob 19.45

Evropsko prvenstvo v košarki. Četrtfinale. Prenos.

EuroBasket Foto Annegret Hilse/Reuters
EuroBasket Foto Annegret Hilse/Reuters

Branilka naslova Slovenija nadaljuje pot na tem Eurobasketu, a po številnih presenečenjih je potrebno resno vzeti tudi neugodne Poljake, ki so slovensko reprezentanco v preteklosti že znali premagati. Žal pa bo moral Zoran Dragić, tako kot že na prejšnjem prvenstvu, zaključne tekme gledati s klopi, saj si je strgal stegensko mišico.

Zmagovalca četrtfinalne tekme v polfinalu čaka zmagovalec tekme Francija : Italija.

Podli fantje: kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Bad Boys. ZDA, 1995. Režija: Michael Bay. Igrajo: Will Smith, Martin Lawrence, Tea Leoni, Joe Pantoliano. Akc. film. 130 min.

Podli fantje Foto Pro Plus
Podli fantje Foto Pro Plus

Marcus in Mike delata na oddelku za mamila v Miamiju. Nekega dne preprodajalcem zaplenita heroin, vreden sto milijonov dolarjev. Njuno veselje traja kratek čas, saj jima plen pred nosom nekdo ukrade. Fanta imata le tri dni časa, da mamilo najdeta in končata primer.

Film stilsko spominja na Policaja z Beverly Hillsa, ki sta ga prav tako producirala Jerry Bruckheimer in Don Simpson. Na eni strani za humor z nenehnim besedičenjem poskrbita glavna lika, po drugi pa za akcijo poskrbijo pregoni z avtomobili in pretirane eksplozije. Povprečen, a zelo gledljiv film.

Komentarji: