TV namigi: Sisi, John Wick 2 in Pot do odrešenja

Nadaljevanka o cesarici Elizabeti Bavarski, plačani morilec se je prisiljen vrniti iz upokojitve in nadaljevanje drame Neuklonljiv.
Fotografija: Sisi Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Sisi Foto Tv Slo

Nedelja, 7. avgusta

Sisi: TV SLO 1 ob 20.00

Sisi. Nem./Avstrija, 2021. 1/6. Režija: Sven Bohse. Igrajo: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Marcus Grüsser. Nad. 55 min.

Cesarica Sisi je svojevrsten mit 20. stoletja, njena življenjska zgodba je bila že nekajkrat upodobljena, tokrat v šestdelni nadaljevanki. Elizabeta Bavarska se je rodila leta 1837. Vzdevek Sisi, po katerem je najbolj znana, ji je nadela družina že v njeni rosni mladosti.

Serija se začne, ko mlada in živahna vojvodinja Elizabeta doživlja svojo prvo ljubezen, ki pa jo ima njena mati za kaprico. Ko Sisi izve, da se bo sestra Nene zaročila z avstrijskim prestolonaslednikom Francem Jožefom, ji ni do tega, da bi jo spremila v Bad Ischl, a se naposled le ukloni. Mladi cesar kljub začetnim pomislekom namesto premišljene Nene izbere neukročeno Elizabeto ...

John Wick 2: Planet TV ob 19.45

Vikendova ocena 4 (od 5)

John Wick: Chapter 2. Koprod., 2017. Režija: Chad Stahelski. Igrajo: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane, Ruby Rose, Common. Akc. film. 25 min.

Drugi del akcijske franšize je s svojo dovršeno fotografijo in dobrimi igralskimi nastopi prepričal tako kritike kot gledalce.

Legendarni plačani morilec John Wick se je prisiljen vrniti iz upokojitve, potem ko ga nekdanji sodelavec prosi za pomoč, da bi lahko prevzel tajno združbo, ki stoji na čelu vseh najhujših plačanih morilcev na svetu. John Wick se odpravi v Rim, da bi izpolnil svojo obljubo, a kmalu ugotovi, da bo naloga vse prej kot preprosta, saj mu je za petami celoten ceh plačanih morilcev in čisto vsak med njimi ga hoče pokončati ...

Pot do odrešenja: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Unbroken: Path to Redemption. ZDA, 2018. Režija: Harold Cronk. Igrajo: Samuel Hunt, Merritt Patterson, Bobby Campo, David Sakurai, Vincenzo Amato. Bio. film. 115 min.

Pot do odrešenja Foto Pro Plus
Pot do odrešenja Foto Pro Plus

Film je nadaljevanje drame Neuklonjiv, v kateri je režiserka Angelina Jolie predstavila zgodbo o nekdanjem olimpijcu Louisu Zamperiniju, ki je preživel japonsko ujetništvo v 2. svetovni vojni.

Po vrnitvi iz ujetništva Louis nekega dne sreča lepo Cynthio, ki mu ukrade srce in postane njegova žena. Ker ga še vedno preganjajo demoni iz preteklosti, se Louijev zakon znajde v krizi. Cynthia se za pomoč obrne k Bogu in kmalu njen mož v veri najde mir, odrešenje ter popolnoma spremeni svoje življenje.

Komentarji: