TV namigi: Skupaj za Ukrajino, Pred drugimi in Konec dne

Dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine, dokumentarni portret dr. Jožeta Pučnika in klasika britanske kinematografije.
Fotografija: Stopimo skupaj za Ukrajino, dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Stopimo skupaj za Ukrajino, dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine Foto Tv Slo

Torek, 8. marca

Stopimo skupaj za Ukrajino, dobrodelni koncert za pomoč beguncem iz Ukrajine: TV SLO 1 ob 20.10

Slo, 2022. Voditelja: Bernarda Žarn in Igor E. Bergant. Prenos.

RTV Slovenija v sodelovanju z Rdečim križem in Slovensko karitas pripravlja dobrodelni koncert za pomoč beguncem – Stopimo skupaj za Ukrajino. Dobrodelna sredstva se bodo zbirala na dan koncerta, 8. marca, in dan pozneje, 9. marca.

Simfonični orkester RTV Slovenija bo v sodelovanju s slovenskimi glasbenimi ustvarjalci v studiu 1 Televizije Slovenija poskrbel za izjemen glasbeni večer. V oddajo se bodo oglašali naši dopisniki iz Ukrajine in njenih obmejnih držav, kamor se je že zateklo na tisoče beguncev.

Korak pred drugimi, portret: dr. Jože Pučnik: TV SLO 2 ob 21.00

Slo., 2004. Avtorica: Rosvita Pesek. Režija: Franci Slak. Dok. odd. 60 min.

Korak pred drugimi, portret: dr. Jože Pučnik Foto Tv Slo
Korak pred drugimi, portret: dr. Jože Pučnik Foto Tv Slo

Jože Pučnik je bil v času komunizma najbolj znan slovenski politični oporečnik, ki je moral zaradi svojih prepričanj v zapor in nato zapustiti svojo domovino. Vrnil se je v času slovenske pomladi in odigral eno od ključnih vlog pri osamosvajanju Slovenije.

Pučnik se je rodil v vasi Črešnjevec pri Slovenski Bistrici v kmečki katoliški družini. Bil je uporniškega in svobodoljubnega značaja, zaradi česar je kmalu prišel navzkriž s takratno komunistično oblastjo. Zaradi kritičnih člankov so mu že kot 19-letnemu gimnazijcu prepovedali opravljanje mature ...

Konec dolgega dne: TV SLO 2 ob 22.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Long Day Closes. VB, 1992. Režija: Terence Davies. Igrajo: Leigh McCormack, Marjorie Yates, Anthony Watson, Nicholas Lamont, Ayse Owens. Bio. film. 90 min.

Konec dolgega dne Foto Tv Slo
Konec dolgega dne Foto Tv Slo

Proletarsko okolje Liverpoola v 50. letih. Občutljivi fant Bud odrašča v ljubeči družini, kjer si življenje v mizernem okolju lepšajo s skupnim petjem in skrbjo za drugega. A svetu pred pragom njihove hiše vlada brezup, ki v občutljivem Budu zbujajo občutke koprnenja po drugačnem svetu. Slabo počutje premaguje z obiskovanjem lokalnega kinematografa.

Komentarji: