TV namigi: Starec in pištola, Tiha strast in Izsiljevanje

Resnični zgodbi o 70-letnem bančnem roparju in o pesnici Emily Dickinson, premierno pa triler o družini na počitnicah, ki se sprevržejo v nočno moro.
Fotografija: Starec in pištola Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Starec in pištola Foto Tv Slo

Sreda, 29. julija

 


Starec in pištola: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Old Man And The Gun. ZDA, 2018. Režija: David Lowery. Igrajo: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover, Tom Waits. Bio. kom./krim. 115 min.
Film je posnet po resnični zgodbi Forresta Tuckerja in zajema čas od njegovega razvpitega pobega iz zapora San Quentin pri 70 letih do vrste bančnih ropov, s katerimi je razjaril oblasti in očaral javnost.

Naslovnega starca igra Robert Redford, njegova pištola pa je predvsem krinka, službeno orodje, ki ga nosi, da je bolj prepričljiv. Forrest je namreč vljuden bančni ropar, ki vstopi v banko in direktorju pokaže pištolo ter ga prijazno prosi, naj mu napolni vrečo z denarjem. Načrt zmeraj uspe, dokler mu na sled ne pride kriminalist John Hunt ...


 

Tiha strast: TV SLO 2 ob 21.40


Vikendova ocena: 4 (od 5)

A Quiet Passion. VB. Režija: Terence Davies. Igrajo: Emma Bell, Sara Vertongen, Rose Williams, Benjamin Wainwright, Keith Carradine. Bio. drama. 120 min.
Pretanjena zgodovinska drama o življenju in delu ene največjih pesnic Emily Dickinson je pretresljiv portret ženske, umetnice neodvisnega duha v primežu zadušljive patriarhalne morale.

Emily Dickinson je večino življenja preživela na posestvu staršev v mestecu Amherst v Massachusettsu. Pisala je vsako noč, a je bil v času njenega življenja objavljen le neznaten fragment te poezije. Bila je plaha, a polna smisla za humor. Njeno življenje je prevevalo tiho dostojanstvo; njeno poezijo izjemna veličina. Vsa groza in lepota sveta sta tu skrčeni na samo esenco pomena in ekspresije.

 


Izsiljevanje: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Extortion. ZDA, 2017. Režija: Phil Volken. Igrajo: Eion Bailey, Bethany Joy Lenz, Barkhad Abdi, Danny Glover, Tim Griffin. Akc. film. 115 min.


Izsiljevanje Foto Pro Plus
Izsiljevanje Foto Pro Plus


Ameriški zdravnik, njegova žena in šestletni sin se odpravijo na družinske počitnice na Karibe. A ko se znajdejo na samotnem otoku brez hrane in pijače, se počitnice sprevržejo v nočno moro. Po nekaj dneh izgubljeno družino najde lokalni ribič.

Toda njihova rešitev se spremeni v nočno moro, ko ribiči ugrabijo ženo in sina ter zanju zahtevajo odkupnino. Obupani oče mora v bitki s časom najti svojo družino ter jo rešiti.

Komentarji: